Premijer liga: Tadić asistent za pobedu, Čelzi nastavio sa odličnim partijama, Junajted slavio

U šestom kolu engleske Premijer lige fudbaleri Čelzija zabeležili su peti trijumf u prvenstvu, a siguran je bio i Siti na gostovanju Halu.

Na „Old Trafordu” sa zebnjom je dočekan meč sa Vest Hemom, ali je Runi već u 5. minutu obradovao navijače. Rafael je sjajno prošao po desnom krilu, potom je uposlio svog kolegu iz napada, a Vejn je odlično pogodio za 1:0. Robin van Persi podsetio je na svoje najslavnije dane u 22. minutu: na astistensiju Falkaa promešao je odbranu ”Čekićara” i po zemlji zatresao mrežu. Sako je u 37. minutu smanjio rezultat.

 

Čelzi je nastavio sa sjajnim partijama i zabeležio peti trijumf u šest mečeva Premijer lige. Odbrana Vile prvi put je kapitulirala u 7. minutu kada je mrežu pogodio Oskar. U drugom poluvremenu seriju je nastavio Dijego Košta golom u 59. minutu, da bi Vilijan dvadeset minuta kasnije postavio konačan rezultat.

 

Dušan Tadić bio je asistent kod pobedničkog gola Sautemtona koji je sa 2:1 pobedio Kvins Ppark Rendžers.

Mančester Siti je za malo od gotovog napravio veresiju protiv Hala. Gosti su već posle 11 minuta vodili sa 2:0, činilo se da domaćinu preti prava katastrofa. Prvo je Aguero sjajnim udarcem iz prve postigao prvi gol u sedmom minutu, a samo četiri minuta kasnije i Džeko je pokazao svoje umeće zakucavši loptu pod prečku Halovog kola.

Sve je mirisalo na pravu demonstraciju sile, ali je momentum Sitija prekinuo Mangala svojim autogolom u 21. minutu.

Džeko je odmah imao priliku da vrati dva gola prednosti, ali je bio za malo neprecizan. U 32. minutu nastavila se očajna utakmica Mangale, skrivio je penal koji je Ernandez pretvorio u gol.

U 68. minutu Džeko je doneo novu prednost Sitiju, i tako, čini se, slomio otpor Hala. U 87. minutu Frenk Lampard je postigao još jedan gol za Siti i obezbedio pobedu za svoj novi tim.

Premijer liga, šesto kolo:

Subota:

Čelzi – Aston Vila 3:0 (1:0)

(Oskar u 7, Košta u 59, Vilijan u 79.)

Kristal Palas – Lester 2:0 (0:0)

(Kembel u 52, Žedinak u 55.)

Hal – Mančester siti 2:4 (2:2)

(Mangala a.g. u 21, Ernandez u 32. (p) – Aguero u 7, Džeko u 11. i 68, Lampard u 88.)

Mančester junajted – Vest Hem 2:1 (2:1)

(Runi u 5, Van Persi u 22. – Sako u 37.)

Sautempton – K.P.R. 2:1 (0:0)

(Bertrand u 54, Pele u 68. – Ostin u 66.)

Sanderlend – Svonsi 0:0

18.30 Arsenal – Totenhem

Liverpul – Everton 1:1 (0:0)

(Džerard u 65. – Džagielka u 90+2.)

Nedelja:

17.00 VBA – Barnli

Ponedeljak:

21.00 Stouk – Njukasl