Preminuo legendarni fudbaler Brazila i osvajač dva Mundijala

Nekadašnji fudbaler Brazila sa kojim je dva puta uzastopno osvojio šampionat sveta preminuo je u Sao Paolo. Ovaj fudbaler bio je član generacije koju je predvodio legendarni Pele, a kao funkcioner Santosa imao je veliki značaj za razvoj karijera Nejmara i Robinja.

 

Bivši brazilski fudbaler Zito, član selekcije koja je osvojila SP 1958. i 1962. godine, preminuo je u 82. godini, saopštio je njegov nekadašnji klub Santos.

  

Zito je umro u svom domu u predgradju Sao Paula u nedelju, kaže se u saopštenju kluba, bez navodjenja uzroka njegove smrti.

Bivši vezni fudbaler “karioka” bio je član reprezentacije koja je osvojila titule svetskog prvaka u Švedskoj 1958. i u Čileu 1962. godine, kada je zvezda tima bio legendarni Pele.

On je tada dao gol u pobedi protiv Čehoslovačke od 3:1 u finalu SP u Čileu. Zito je proveo 15 godina igrajući za Santos, sa kojim je osvojio Kopa Libertadores 1962. i 1963. godine.

Kao funkcioner Santosa, Zito je bio jedan od zaslužnih za stvaranje zvezda kao što su Robinjo i Nejmar.

– Nemam reči da opišem kakav je to bio čovek, duboko cenim sve ono što si za mene uradio…hvala ti, Zito –  napisao je Nejmar na Tviteru.