“Prešao je crvenu liniju”: Dragan Stojković tuži Zvezdana Terzića

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković oglasio se u utorak povodom saopštenja u kojima je spominjano njegovo ime nakon VAR penala na utakmici Superlige između Spartaka iz Subotice i Partizana.

screenshot/youtube.com/FSS

U tri saopštenja koja je medijima od subote popodne do nedelje uveče dostavila Crvena zvezda, Dragan Stojković naveden je kao glavni uzročnik i krivac svih problema srpskog fudbala, a glavna poruka Zvezdinih saopštenja je da je Stojković taj koji “Zvezdi ne da da osvoji titulu”.

– Mučno mi je bilo da pronađem reči kojima bih mogao da opišem koliko sam bio šokiran kada sam pročitao optužbe, neistine, gnusne i prljave i niskobudžetne laži o sebi. Nije prvi put da Zvezdan Terzić tako govori o meni. Ranije sam ignorisao, imao sam fokus isključivo ka reprezentaciji, ka plasmanu na Svetsko prvenstvo i ka nečemu što sam prepoznao ne kao lični, nego kao interes nacije i srpske države – naveo je Stojković u saopštenju.

– Ovog puta Terzić je prešao crvenu liniju i stavio me u poziciju da nemam izbora, već da ću sebe, svoj integritet, ugled i čast zaštiti pravno, na sudu. Takve uvrede i klevete i crtanje mete na čelu ne želim da trpim – dodao je Stojković.

– Angažovao sam advokate koji pripremaju privatnu tužbu protiv Zvezdana Terzića. Nadao sam se da ću imati miran period da se sa reprezentacijom pripremam za predstojeće utakmice i Svetsko prvenstvo, ali nažalost, moraću i ovim da se bavim. O daljim koracima javnost će biti blagovremeno informisana – istakao je Stojković.