PRESKAČE ROLAN GAROS: Federer želi da produži odmor, kako bi se u Parizu pojavio dogodine!

Federer
print screen/facebook.com/Federer

Legendarni Švajcarac je odlučio da preskočni ovogodišnji Rolan Garos, uz objašnjenje da želi duži odmor i temeljnu pripremu za deo sezene koji će se igrati na travi odnosno na tvrdoj podlozi.

 

Federer je kratkom izjavom na svom zvaničnom portalu objasnio da je radio zaista naporno kako bi produžio karijeru i nastupao na ATP turu, kako je napisao, još mnogo godina, ali da je u ovom trenutku osetio da je za njega najbolje da preskoči celu sezonu na šljaci kako bi se što pre pripremio za travu i, potom, sezonu na betonu.

– Početak sezone je bio magičan za mene, ali sam morao da prepoznam da je raspored ključan u mojim namerama da nastavim dalje. Utoliko, moj tim i ja procenili smo da nastup na samo jednom turniru na šljaci nije u skladu sa tenisom koji želim da pružim i fizičkim pripremama za nastavak sezone – napisao je Federer.

Federer ima jednu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske osvojenu 2009. godine, a pre i posle toga osvojio je Australijan i US Open pet puta, a Vimbldon rekordnih sedam za ukupno 18 gren slem titula, u čemu je apsolutni lider u istoriji tenisa.

Posle titula u Melburnu, Indijan Velsu i Majamiju, Federer je od značajnijih turnira propustio tri Mastersa na zemlji, Monte Karlo, Madrid i Rim, koji je počeo danas, a neće ga biti ni na velikom finalu sezone na šljaci – koji će početi 28. maja.

U međuvremenu, sudeći prema onome što je Federer “kačio” na društvenim mrežama, on je aktivno trenirao tenis i boravio u više gradova, od kojih je poslednji u nizu bio Dubai.