“Previše smo trpeli!” Evo šta Majkl Džordan kaže o protestima koji gore širom Amerike

Verovatno i najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan oglasio se povodom smrti Džordža Flojda, govoreći o rasizmu i problemima u SAD.

printscreen/youtube

“Em-Džej”, koji se veoma retko oglašava na političke teme, izdao je saopštenje preko kluba Šarlot hornetsa, čiji je vlasnik.

Duboko sam tužan, povređen i ljut. Vidim i saosećam bol, frustraciju i bes svih vas. Podržavam i stojim uz one koji se protive rasizmu i nasilju prema ljudima različitih boja u ovoj zemlji. Previše smo trpeli – navodi Džordan u saopštenju.

Nemam odgovore, ali naš zajednički glas pokazuje snagu i ostali ga ne mogu podeliti. Moramo slušati jedni druge, pokazati empatiju i saosećanje i nikada ne okretati leđa bezosećajnoj brutalnosti. Moramo da nastavimo sa mirnim delima protiv nepravde i zahtevati odgovornost. Naš ujedinjeni glas mora napraviti pritisak na lidere da promene zakone, jer u suprotnom, moramo ga iskoristiti za promenu sistema. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo raditi zajedno, kako bismo osigurali pravdu za sve – dodaje se u saopštenju.

Moje srce je uz porodicu Džordža Flojda i nebrojanih onih čiji životi su brutalno i bezosećajno oduzeti putem nepravde i rasizma -zaključuje Džordan.

Šestostruki osvajač NBA lige često je bio kritikovan zbog toga što ne koristi veličinu njegovog imena i uticaja na ljude, pogotovo u SAd, u svrhe veće od košarke.

Širom SAD odvijaju se demonstracije povodom ubistva Džordža Flojda.loading...