PRIJATELJSTVO KOJE NE RAZDVAJAJU GRANICE: Hrvatski selektor IVICA TUCAK iskreno o našem DEJANU SAVIĆU!

Ivica Tucak
Wikipedia

Tucak još jednom istakao koliko ceni svog kolegu Dejana Savića.

 

Selektor novih svetskih šampiona vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak ponovo je u razgovoru za “Jutarnji list” apostrofirao svoje veliko prijateljstvo sa srpskim kolegom Dejanom Savićem.

Volim Hrvatsku iznad svega, rekao sam to milion puta. To je moja domovina, obožavam je, to je vrh, ali ja ne mogu nekoga ne voleti samo zato što je iz Srbije ili ne znam odakle. Bez obzira na to što se u prošlosti dogodilo, konkretno u slučaju srpskog selektora Dejana Savića, ponosan sam što smo prijatelji. Smatram da je reč o savršenom gospodinu, živi isti način života kao i ja, veliki smo prijatelji. Zašto se ne bismo slagali, ja volim njega koji voli svoju Srbiju isto onako kao što ja volim svoju Hrvatsku – rekao je Tucak.

On je dodao da su to što se u bliskoj prošlosti dogodilo mora da ostane iza svih nas.

Znam da su u vreme rata mnogi doživeli tragedije i izgubili drage ljude. Uvažavam sve to i prihvatam, ali zaista mislim kako je došlo vreme da počnemo da živimo normalno. Nacionalizam, što je to?! Ako to znači voleti svoje, onda sam nacionalista, ali gledati bilo koga drugog drugačijim očima zato što je Srbin, Afrikanac… to je totalna glupost. Moše se onda mrziti neko zato što je u horoskopu Jarac. Čovek je čovek, bez obzira na to odakle je. U Šibeniku žive mnogi koje ja ne volim i koji ne vole mene, pa mi to što su oni Hrvati ništa ne znači – istakao je Tucak, koji je svojevremeno kao igrač, neposredno uoči raspada SFRJ, proveo dve godine u Beogradu i bio clan Crvene zvezde.