PRILIKA ZA POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK: “Za trijumf nad Unikahom potrebna podrška navijača”

Alimpijević
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je pred njegovom ekipom težak meč protiv Malage u Evroligi, ali je istakao da crveno-beli traže put i povratak na pobednički kolosek.

 

– Za nas je vrlo važno da smo imali sedam dana za odmor i treninge. Kroz te treninge želeli smo da povratimo energiju za nastavak takmičenja u Evroligi, gde će nam svaka utakmica biti vro važna, ne samo zbog tog takmičenja, već i kao deo pripreme za završnicu ABA lige – rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde sutra dočekuju Malagu u utakmici 24. kola Evrolige.

Zvezda je na 12. mestu na tabeli Evrolige sa devet pobeda i 14 pobeda, dok je španska ekipa na deseta sa skorom 10/12.

– Već sada želimo da pokažemo bolju igru, bez obzira što imamo i određenih zdravstvenih problema, ali nadamo se da se to neće osetiti kroz pristup ostalih u ekipi. Težak meč je pred nama i zato je podrška navijača vrlo važna, posebno sada u ovom trenutku, kada tražimo put i povratak na pobednički kolosek – rekao je Alimpijević.

I košarkaš Milko Bjelica je naveo da je predstojeći meč važan za njegovu ekipu jer želi da se vrati na pobednički kolosek.

– Dobro smo se pripremili za Unikahu, imali smo vremena da se odmorimo, da treniramo, ali će nam za bodove protiv ovakve ekipe biti sigurno potrebna i podrška navijača, jer u Evroligi nema slabih – rekao je Bjelica.

– Unikaha je tim koji na prvom mestu, kao i većina španskih timova, igra u visokom ritmu tokom čitave utakmice. Imaju kvalitet, ali deo motivacije osim želje da uhvatimo pravi ritam, imamo i u porazu koji smo doživeli od njih u prvom delu lige u Malagi. Kako bi došli do bodova, moraćemo da podignemo našu igru na viši nivo – dodao je Bjelica.

Utakmica se igra sutra od 19.00 u dvorani “Aleksandar Nikolić”.