Primera: Mesi doneo pobedu Barseloni, novi remi Atletika

Fudbaleri Barselone pobedili su na gostujućem terenu Eibar sa 2:0, u utakmici 27. kola španskog prvenstva i stekli četiri boda prednosti nad Real Madridom.

 

Oba gola za Barselonu postigao je Lionel Mesi. Katalonci su poveli u 31. minutu golom iz jedanaesterca koji je dosuđen kada je posle Mesijevog šuta lopta u ruku pogodila igrača Eibara u šesnaestercu.

Konačan rezultat Mesi je postavio u 55. minutu kada je posle kornera loptu glavom poslao u mrežu. On je tako postigao 32 gola u prvenstvu i za dva pogotka preuzeo prvo mesto na listi strelaca od fudbalera Real Madrida Kristijana Ronalda.

Barselona je posle treće uzastopne pobede prva na tabeli sa 65 bodova i ima četiri boda više, ali i utakmicu više od Real Madrida, koji sutra igra na svom terenu protiv Levantea.

Eibar je poslednjih osam utakmica bez pobede i zauzima 14. mesto sa 27 bodova.

Fudbaleri Atletiko Madrida i Espanjola odigrali su u Barseloni bez golova. Madridski tim je tako ugrozio šanse da odbrani šampionsku titulu, pošto mu je Barselona posle današnje pobede „pobegla” devet bodova.

Atletiko je bio bolji tokom prvog dela utakmice sve dok defanzivac Miranda nije dobio direktan crveni karton jer je laktom udario Abrahama Gonzalesa.

U drugom delu Espanjol je kontrolisao igru, ali nije uspeo da ugrozi protivnički gol.

Atletiko je poslednje tri utakmice završio remijima, a u poslednjih pet mečeva ima samo jednu pobedu. Ekipa Dijega Simeonea zauzima četvrto mesto na tabeli sa 56 bodova, a Espanjol je osmi sa 33 boda.