Primera: Mesi nastavio sa neverovatnim partijama, doneo Barsi pobedu

Fudbaleri Barselone minimalnim rezultatom savladali su gradskog rivala Espanjol, u prvom subotnjem meču 31. kolo španske Primere.

Barselona se dugo mučila sa Espanjolom, ali su do pobede stigli pogotkom Mesija u 77. minutu iz penala.

Bio je to deveti gol Argentinca Barsinom gradskom rivalu, a sudija je pokazao na belu tačku posle očiglednog igranja rukom Lopesa ispred Nejmara.

Ovom pobedom izabranici Tate Martina vratili su se na vrh, na kom će ostati do kraja utakmice između Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida.

Blaugrana je bolje otvorila ovu utakmicu i stvorila nekoliko dobrih prilika. Prvo je Nejmar slabo šutirao glavom sa nekih pet metara, a onda su usledili promašaji Mesija i veoma oštra igra plavo-belih.

Uspeo je Espanjol tu da se odbrani i uvede meč u miran period. Drugo poluvreme bilo je znatno slabije nego prvo, a Brazilac je ponovo propustio stopostotnu priliku, posle dodavanja Pedra.

Imali su i domaći nekoliko pokušaja, ali nisu bili ni blizu da ugroze Pinta, koji menja povređenog Valdesa.

U 75. minutu, Dani Alveš je centrirao na drugu stativu, Nejmar je odneo loptu grudima, a Lopes je odigrao rukom i sviran je penal. Stvorila se velika gužva, ali sudija nije odoleo i Mesi je postigao novi pogodak u prvenstvu.

Barselona je koristila brojčanu prednost, a nekoliko minuta kasnije, Mesi je pokušao da lobuje golmana Kasilju, koji je rukom odbranio van kaznenog i dobio crveni karton.

Tokom dana nastavlja se program u Primeri, a na terenu će se naći i Atletiko i Real.

Primera, 31. kolo:
Subota:
Espanjol – Barselona 1:0
Selta – Sevilja 18.00
Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 20.00
Real Madrid – Rajo Valjekano 22.00

Nedelja:
Valjadolid – Almerija 12.00
Osasuna – Sosijedad 17.00
Viljareal – Elče 19.00
Valensija – Hetafe 21.00

Ponedeljak:
Granada – Levante 20.00
Real Betis – Malaga 22.00