PRIMERA: Real dočekuje povratnika iz La Korunje, neporažena Granada gostuje Baskijcima

Četvrto kolo Primere donosi nam nekoliko zanimljivi mečeva. Subotnji španski maraton počinje od 16 časova utakmicom Reala i povratnika u elitno društvo Deportiva iz La Korunje.

„Kraljevski klub” je u prethodna dva kola poražen od Real Sodijedada i Atletiko Madrida i trijumf u Galiciji im je jedini izbor kako već posle četiri kola ne bi imali ogroman zaostatak za Barselonom.

Domaćin je solidno počeo sezonu i posle poraza i remija, minulog vikenda upisao je i pobedu na gostovanju Eibaru. Od proteklih sedam međusobnih mečeva Real je dobio šest, uz jedan remi.

Atletiko Bilbao od 18 časova dočekuje neporaženu Granadu. Baskijci u dva od tri meča Primere nisu postigli gol i oba puta su poraženi, dok su tri boda upisali na svom terenu protiv Levantea. Granada igra disciplinovano, čvsto u odbrani i dobru formu pokušaće da demonstriraju i u Bilbau.

Atletiko Madrid ima dva vezana trijumfa u Primeri i seriju će pokušati da nastavi na svom Visente Kalderonu protiv Selte, jednom od šest neporaženih timova u proteklom delu sezone (20 časova). Trenera Dijega Simeonea brine podatak da je na tri nedelje ostao bez napadača, ali Jorgandžije imaju dovoljno kvaliteta da se izbore s ovim problemom i pored činjenice da su u utorak, na startu Lige šampiona, u Pireju poraženi od Olimpijakosa (3:2). Minula dva međusobna duela Atletika i Selte završena su bez pobednika.

Subotnji program na Pirinejima zatvaraju Espanjol i Malaga (22 časova). Katalonci imaju samo bod i još traže prvi trijumf u sezoni, dok je Malaga postigla samo jedan gol, ali je osvojila četiri boda (pobeda, remi i poraz).