Primera: Šok na ‘Kamp Nou’! Selta savladala Barselonu

Fudbaleri Selte napravili su veliko iznenađenje pošto su savladali Barselonu na gostovanju sa 1:0, u utakmici 10. kola španske Primere.

Iako je Barselona bila bolji rival, nije uspela da postigne gol, a pogodak vredan tri boda za Seltu je postigao Larivej u 55. minutu.

Posle ovog neuspeha, drugog uzastopnog, Barselona je prepustila čelnu poziciju Primere najvećem rivalu Real Madridu, koji je ranije tokom dana deklasirao Granadu.

Selta je ostala na šestoj poziciji, ali se primakla na samo bod od petoplasirane Valensije. Takođe, ekipa koju vodi Manuel Berizo stigla je tek do treće pobede u Barseloni u istoriji, a druge na ‘Kamp Nou’ i tako prekinula niz od 45 uzastopnih poraza na gostovanju Barsi. Vicešampion Španije bio je na trijumf od izjednačavanja rekorda Real Madrida, koji je 46 uzastopnih mečeva kod kuće sa Sosijedadom dobio.

Osim strelca Lariveja, najzaslužniji za pobedu Selte jeste golman Alvares koji je u drugom poluvremenu branio u životnoj formi, kao i činjenica da su Katalonci čak četiri puta pogađali prečku. Mladi srpski reprezentativac Nemanja Radoja na terenu je proveo svih 90 minuta i odigrao odličnu utakmicu.