Primio gol dok je pio vodu! Kakav peh za kineskog golmana

Kineski golman Sui Veiđe primio je neverovatan pogodak kada su protivnici nesmetano zatresli njegovu mrežu dok je pio vodu. Da sve bude još gore, posle ovog gola njegov tim se našao na samo bod od zone ispadanja. Nesmotreni golman je posle propusta novčano kažnjen, a i navijači su ga izviždali na aerodromu po povratku sa gostovanja.

 

Sui Veiđie, golman kineskog superligaša Čongćing Lifana, večno će pamtiti prvenstveni meč sa Liaoningom zbog neverovatnog propusta koji je napravio.

Veiđijev tim, koji je blizu zone ispadanja u niži rang takmičenja, je vodio sa 0:1 i sedam minuta pre kraja napravio prekršaj blizu ivice kaznenog prostora.

Golman gostiju je tada otišao pokraj gola, da uzme flašicu sa vodom, ali dok je pio – domaći su brzo izveli slobodan udarac, lopta je stigla do Dinga Haifenga koji je umakao čuvarima na levoj strani i potom lako zatresao potpuno nebranjenu mrežu.

Lifan je tako, zahvaljujući ovom nesvakidašnjem kiksu golmana, ostao na samo dve pobede u dosadašnjih 11 mečeva, pa je prvi “iznad crte”, sa samo bodom više od pozicije koja vodi u drugu ligu.

Sui Veđije je zbog ovog propusta kažnjen sa oko 8.000 američkih dolara od strane kluba, a preti mu i suspenzija, javlja kineska novinska agencija Ksinhua.

Napravio sam neverovatnu grešku i zbog nje smo ispustili tri boda. Neću više nikada uraditi nešto tako, niti će mi više ikada koncentracija popustiti – rekao je nesrećni golman, kog su već na aerodromu u Liaoningu sačekali i prilično izvređali navijači Čongćing Lifana.