PRO REKO NA BANJICI: Sudar bivših i budućih legendi Partizana!

Vladimir Vujasinović
print screen/you tube.com/Waterpolo Channel

Vaterpolista Pro Reka Filip Filipović rekao je da očekuje zanimljivu utakmicu protiv Partizana u Ligi šampiona i dodao da niko protiv crno-belih na Banjici ne može opušteno da uđe u meč.

 

– Oduvek je važilo da ni jedna ekipa, pa ni Pro Reko, ne može opušteno da uđe u meč s Partizanom na Banjici, posebno što će nam rivali biti momci koji mnogo obećavaju. Siguran sam da ćemo dati trenutni maksimum. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu na Banjicu, jer očekujem interesantan meč, između ostalog i zato što smo mi sada u pripremnom periodu i ovo neće biti jedna od najboljih utakmica Pro Reka. Pozivam navijače da podrže pre svega vaterpoliste Partizana, a i da vide ekipu Pro Reka – rekao je Filipović.

Vaterpolisti Partizana u sredu dočekuju Pro Reko u petom kolu Lige šampiona, što će biti prvi meč crno-belih na bazenu na Banjici u 2017.

Ekipa iz Đenove je u Beograd stigla u nedelju, a po dogovoru trenera, crno-beli će pre meča sparingovati sa italijanskim timom, koji od letos vodi Vladimir Vujasinović.

– Zadovoljstvo nam je što ćemo trenirati sa supertalentovanim momcima iz Partizana. Sigurno je da će nam koristiti – rekao je Filipović.

Vujasinović je naveo da je srpskim reprezentativcima u redovima Pro Reka, Filipoviću, Dušanu Mandiću i Dušku Pijetloviću, i njemu “vrlo drago što su došli kući” i što će na Banjici trenirati sa Partizanom.

On je dodao da je iza njegove ekipe naporan ritam, jer je u 25 dana odigrala osam mečeva, tokom kojih nije bilo mnogo vremena za kvalitetne treninge.

– Treninzi sa Partizanom su nam početak malih priprema, jer u naredne dve–tri nedelje treba da se i fizički i taktički pripremimo za ono što nam predstoji, pre svega za Kup Italije u martu – rekao je Vujasinović.

Vujasinović još nije odredio sastav koji će suprotstaviti Partizanu.

– Imamo plejadu izvrsnih asova u ekipi, neki od igrača koji su u proteklom periodu odigrali najviše mečeva će dobiti poštedu, više će trenirati, a neće igrati u sredu. Sigurno je da će izostati Sukno i Ivović, ali sigurno je i da će u timu biti trojica naših reprezentativaca, jer to je i zbog Partizana kao kluba i zbog njegovih igrača i navijača, minimum koji treba da ispunimo – rekao je Vujasinović, koji je tokom četiri godine koliko je bio na klupi Partizana crno-bele vodio do dve titule prvaka države i jednog Kupa Srbije.

Meč se igra u sredu od 18 i 30 na Banjici.