PROCENA BIVŠEG TRENERA: Hoće li Đoković moći normalno da igra nakon pakla u Melburnu?

Bivši trener Novaka Đokovića Vladislav Kiš, koji sada živi u Australiji objasnio je šta čeka srpskog tenisera na predstojećem Australijan openu posle pet dana u izolaciji.

screenshot/youtube.com/Wimbledon

On smatra da je bilo mnogo teže sve to podneti psihiči nego na fizičkom planu.

„Bilo je mnogo teže na mentalnom planu, ali i ptice na grani znaju da je Đoković mentalno najspremniji igrač na planeti“, rekao je Kiš u razgovoru za televiziju Nova S.

On je detaljnije objasnio zbog čega to misli.

“Fizički je čak i odmorio par dana, jer svakako ima prilagođavanje zbog vremenske razlike. Jeste da je svaki minut isplaniran, ali verujem da je Novak svoju fiziku održavao istezanjem, vežbama, iako u maloj sobi. Verujem da je uspevao da sebe održi na potrebnom fizičkom nivou”.

On veruje da će Novak biti spreman jer se inače ne bi ovoliko maltretirao.

“Mislim da Novak da nije hteo da odigra turnir ne bi ni prolazio kroz ovu proceduru. Ovo je bilo iscrpljujućih opet dana i noći za Novka i njegov tim. Mislim da će biti spreman. Podsetimo i da je Kirjos rekao “Nole će biti maksimalno ljut, ne želim da igram protiv njega.”, objašnjava Kiš.

Đoković je ostvario veliki trijumf i pre početka turnira.

“Ovo je najveća Novakova pobeda na nekom turniru i pre nego što je udario lopticu”.

On je na kraju objasnio koliko ovo znači Srbima u Australiji.

“Svaki dan se čujem sa mnogim prijateljima ovde u Australiji i oni žele da ga gledaju po svaku cenu. Ljudi u Australiji su spremni da kupe karte, ne pitaju koliko koštaju”, rekao je Kiš.

BONUS VIDEO  Vanja Grbić: Novaku će biti najteže da sačuva mir na terenu