Produžio dominaciju: Nikola Jokić MVP 10. kola Superlige Srbije

I minulo 10. kolo Superlige Srbije je proteklo u znaku odličnog krilnog centra Mega Leksa – Nikole Jokića. On je ponovo proglašen za najkorisnijeg igrača i ovo je četvrti put u prethodih pet kola da se ovaj košarkaš domogne MVP titule.

 

Na utakmici protiv Metalca Farmakom u Valjevu, koju je njegov tim izgubio rezultatom 70:89, Jokić je ostvario dabl–dabl učinak od 14 poena (6/9 sa linije slobodnih bacanja i 4/8 za dva) i 13 skokova i uz četiri asistencije i osam iznuđenih faulova, za 26 minuta igre, došao do indeksa korisnosti – 29 što se, na kraju, pokazalo sasvim dovoljnim za ovo laskavo priznanje.

Pored krilnog centra Mege, Nikole Jokića, koji je najkorisniji igrač 10. kola Superlige, u idealnoj petorci kola, našli su se još: Filip Čović (FMP) kao najbolji plejmejker, Dušan Kutlešić (Metalac Farmakom) – bek, Edo Murić (Partizan NIS) – krilo i Nikola Milutinov (Partizan NIS) – centar.

Nikola Jokić je, takođe, najbolji skakač minulog kola sa 13 uhvaćenih lopti, dok je najbolji asistent organizator igre „Pantera”’ – Filip Čović sa 10 asistencija, koji je zajedno sa Murićem ima i najbolji košgeterski učinak od po 17 postignutih poena.

Na listi najkorisnijih igrača Superlige Srbije, posle 10 odigranih kola, sada je vođstvo preuzeo Nikola Jokić sa 222 indeksna poena, ispred centra Partizana NIS – Nikole Milutinova sa 218 i centra Crvene zvezde Telekom – Bobija Marjanović sa 216. Sa 161 postignutim poenom, Nikola Jokić vodi i na listi najboljih strelaca, dok je sa 95 skokova i najbolji skakač lige.

Odlični Jokić, koji je do sada pet puta dolazio do dabl–dabl učinka, odigrao je devet mečeva u ovogodišnjoj Superligi Srbije i statistički gledano provodio je na parketu, u proseku, po 28,9 minuta, postizao po 17,9 poena uz indeks korisnosti – 24,7 dve asistencije i 10,5 skokova.