Proglašeni šampioni u malom fudbalu za osnovce! Najuspešnije škole: ‘Mihail Sadoveanu’ i ‘Leposavić’

Dečaci i devojčice iz 18 osnovnih škola širom Srbije učestvovali su u finalnom turniru 'Koka-Kola kupa - državnog školskog prvenstva' u malom fudbalu.

Koka-Kola i Savez za školski sport Srbije organizovali su ovu manifestaciju pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta kako bi istakli značaj bavljenja fizičkom aktivnošću dece školskog uzrasta.

Finalni turnir podržao je brend Adidas.

Samo ove godine, kroz sedam turnira širom Srbije, više od 30 hiljada osnovaca iz preko 1.300 osnovnih škola učestvovalo je u ovom projektu. Svim ekipama učesnicama adidas je poklonio čuvene Brazuke – zvanične lopte FIFA Svetskog prvenstva 2014. u Brazilu, dok su pobedničke ekipe dobile komplet Adidas dresova.

Tim O.Š. Mihail Sadoveanu (Grebenac) je pobedio u malom fudbalu u ženskoj kategoriji, dok su pobednici u muškoj kategoriji iz O.Š. Leposavić (Leposavić).

Rezultati finalnih utakmica u ženskoj konkurenciji: Gornji Milanovac – Prokuplje 1:5, Grebenac – Gornji Milanovac 4:1, Prokuplje –  Grebenac  1:2.

Rezultati finalnih utakmica u muškoj konkurenciji: Rudna glava – Subotica 0:1, Leposavić – Rudna glava 3:2, Subotica – Leposavić 1:1.     

Finalni turnir Koka-Kola kupa-državnog školskog prvenstva održan je na fudbalskim terenima koje je ustupilo JP Ada Ciganlija gde su se u polufinalnim i finalnim utakmicama u malom fudbalu u posebnim kategorijama takmičili i dečaci i devojčice.

Na ceremoniji zatvaranja takmičenja, nagrade su uručili: Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Slavko Gak, sekretar Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, Dragan Šešum, sportski direktor Sportskog Saveza Srbije, Željko Tanasković,  predsednik Saveza za školski sport i Milica Stefanović, predstavnica Koka-Kola sistema.