PROGLASILI GA ZA NAJBOLJEG NA SVETU: Skromna reakcija ALEKSANDRA ŠAPIĆA pokazuje zašto ga VOLI CELA SRBIJA!

Aleksandar Šapić
Facebook.com/acasapic

Ono što su danas Mesi i Ronaldo u fudbalu, Aleksandar Šapić je bio u vaterpolu: sjajan "skorer", neko ko je bio nerešiva enigma za golmane, uprkos tome što su njegovi šutevi proučavani i detaljno skautirani.

 

U skladu sa tim, priznanje koje je nedavno dobio u Minesoti zaista pokazuje o kakvoj je igračkoj veličini reč. Svetska federacija sporta i kulture, sa sedištem u Mineapolisu, proglasila je Šapića za najboljeg vaterpolistu “napadača” svih vremena.

Šapić je u izboru dobio 4.045 glasova; time i određenu satisfakciju za sve što je učinio tokom fantastične vaterpolo karijere. Osvojio je sa reprezentacijom naše zemlje sva moguća zlata, i to više puta, osim olimpijskog, dok je u klupskim okvirima takođe “pokupio” sve moguće pehare, zaključno sa Ligom šampiona. Povukao se iz vaterpola sa svega 31 godinom kao najbolji strelac naše zemlje svih vremena (981 gol). Šapić je čak 14 godina zaredom od 1996. do 2009. bio najbolji strelac liga u kojima je nastupao.

NJegov transfer u VK “Šturm 2002” 2006. godine još uvek važi za najveći u istoriji vaterpola u visini od milion evra, a naš as je u Rusiji imao najbogatiji ugovor u klupskim okvirima na Starom kontinentu.

 
Lepo zvuči, verovatno će nešto značiti mojim sinovima jednog dana, a do tada neka se mojom karijerom bave onima kojima je zanimljiva. Za mene je vaterpolo samo divna uspomena. Medijski prostor treba da pripada ljudima koji sada osvajaju ili će tek osvajati medalje. Ja sam svoje dao na aukciju i skoro sve su prodate, a prikupljenih 200.000 evra otišlo je u humanitarne svrhe – stava je Šapić.loading...