Projektil Kolarova na debiju Advokata za remi ‘Orlova’ protiv ‘Trikolora’! Srbija – Francuska 1:1

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 u prijateljskom meču sa selekcijom Francuske na debiju novog selektora Dika Advokata.

Bio je ovo zvaničan debi novog selektora Dika Advokata.

Francuska je povela u 13. minutu golom Pola Pogbe koji je iskoristio kiks srpske odbrane posle kornera. Pogba je sa svega nekoliko metara, sam kao duh kod druge stative pogodio mrežu.

Konačan rezultat postavio je Aleksandar Kolarov koji je u 81. minutu pogodio posle slobodnog udarca. Kolarov je pogodak postigao na svom 50. meču u dresu reprezentacije.

Najava i tok meča:

Meč sa Francuzima igra se na stadionu Partizana, pošto reflektori na Marakani ne zadovoljavaju kriterijume UEFE, tako da će Orlovi i naredni meč sa Albanijom igrati u Humskoj.

“Trikolori” su samo formalno u kvalifikacionoj grupi I, pošto su kao domaćini obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu 2016. i zato se ovaj meč računa kao prijateljski.

Prijateljska utakmica: Srbija – Francuska 1:1 (0:1)

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 10.000. Strelci: Kolarov u 80. minutu za Srbiju, a Pogba u 13. minutu za Francusku.

Srbija: Stojković, Ivanović, Nastasić, S. Mitrović, Kolarov, Gudelj, Matić, Tošić, Tadić, Marković, Đorđević.

Francuska: Loris, Sanja, Varan, Matje, Dinje, Šnajderlin, Sisoko, Pogba, Kabaj, Kabela, Remi.

 

Prvo poluvreme:

Ono što prvo pada uoči na ovoj utakmici jeste slaba poseta. Ma stadionu Partizana nema više od 10.000 gledalaca, a mogući razlog tome jeste i meč košarkaške reprezentacije Srbije.

U prvih deset minuta deluje da je lopta više u posedu naših fudbalera, ali nije bilo značajnijih pokušaja i šansi.

Sve se to promenilo u 13.minutu kada su Francuzi došli u vođstvo! ”Trikolori” su imali korner sa leve strane kojeg je izveo Kabela, lopta je prošla pored Gudelja i Kolarova i došla pravo do Pogbe kome nije bilo teško da sa jednog metra zatrese mrežu – 0:1.

Osam minuta kasnije su i naši pripretili posle kornera, ali je Nastasićev udarac glavom lako zaustavio Loris. Odmah zatim i prva prava prilika iz igre, Tošić je pokušao sa petnaestak metara, gađao je gornji desni ugao, ali nije bio precizan.

Francuzi u 34. minutu prete preko Pogbe, koji je prošao Nastasića, ali ne i Stefana Mitrovića, koji odličnom intervencijom otklanja opasnost.

Ono što mora da zabrine jeste to što je naš tim gotovo bezopasan u dosadašnjem toku meča.

Ipak, u 41. minutu smo bili vrlo blizu izjednačenju. Slobodan udarac sa leve strane odlično je izveo Tošić, a Bane Ivanović pogodio prečku. Međutim, arbitar je zatim dosudio prekršaj našeg kapitena, Ivanović je protestovao, ali prilika je propala.

”Orlovi” ipak sve opasniji kako se bliži kraj prvog poluvremena. Dušan Tadić je u 44. minutu dva puta pripretio, prvi put je iznudio korner, posle koga je još jednom šutirao, ali je bio zamalo neprecizan, pa Francuska odlazi na odmor sa minimalnom prednošću.

Drugo poluvreme:

A tek što je počelo drugo poluvreme, umalo 0:2. Remi je uspeo da npravi pometnju u našoj odbrani, zbunjeni su bili naši štoperi, ali je srećom golman Stojković bio na visini zadatka i odličnom intervencijom sčuvao mrežu.

Dva minuta kasnije zatresla se mreža Lorisa na drugoj strani, Kolarov ga je savladao, ali tek pošto mu je Lazar Marković iz ofsajd pozicije dodao loptu.

A onda, 57. minut, ponovo je odlični Stojković u centru pažnje. Prvo je Pogba posle solo prodora snažno šutirao sa dvadesetak metara, Stojković je odbio loptu na koju je natrčao Remi, ali je Stojković opet uspeo da otkloni opasnost.

Samo minut kasnije, još jedna odlična kontra Francuza i nova velika opasnost po naš gol. Ovog puta Kabela je pobegao našim statičnim defanzivcima, ali je Stojković, srećom, ponovo nepremostiva prepreka!

Potom su usledile i prve izmene na obe strane, ali najviše pažnje privlači ulazak Benzeme u redovima gostiju.

Sjajna prilika za Srbiju u 63. minutu. Kuzmanović je počeo akciju, uposlio Markovića koji nije uspeo da prođe, ali je lepo asistirao Kolarovu, koji iskosa sa leve strane snažno šutira, ali Loris hvata tu loptu.

Četiri minuta kasnije, Kolarov je ponovo ”zagrejao dlanove” Lorisa, ovog puta iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali i dalje ništa od izjednačenja, kapiten ”Trikolora” ponovo brani.

Nova izmena u 74. minutu. Pol Pogba aplauzom ispraćen van terena, u igri je Matuidi u redovima Francuske. Na drugoj strani, konačno na terenu i Aleksandar Mitrović, umesto neubedljivog Đorđevića.

 

GOOOOOL! Deset minuta pre kraja “orlovi” su došli do izjednačenja: Bane Ivanović je iz prekida kratko odložio loptu do Kolarova koji je raspalio po njoj i poslao je u donji levi ugao nemoćnog Lorisa za 1:1

Malo je nedostajalo da Srbija napravi preokret ali je Loris odbranio Ivanovićev udarac glavom uz pomoć stative i potom spretnom reakcijom nogom skinuo loptu Mitroviću sa noge.