Proslavljeni teniser OŠTRO o situaciji: “Đoković će nastupiti u Melburnu, ali SAMO POD JEDNIM USLOVOM!”

Već duže vreme polemiše se o tome hoće li Novak Đoković nastupiti na Australijan openu, a odgovor na ovo pitanje još uvek se ne nazire.

screenshot/youtube.com/Australian Open TV

Najbolji teniser sveta našao se na preliminarnom spisku učesnika za Grend slem u Melburnu, kao i na onom za ATP kup koji će se nešto ranije održati u Sidneju.

Mnogi su ovo protumačili kao potvrdu da će se Novak nađi na Ozi openu, gde bi trebalo da napadne jubilarnu 10 titulu, međutim juče je potvrđeno da pojavljivanje na spisku učesnika ne znači i njegov siguran nastup.

Australijske vlasti stoje i dalje pri svom stavu da na Australijan open mogu samo vakcinisani takmičari iako se poslednjih dana govorilo o famoznom „medicinskom izuzeću“, pa i o nekim rupama u zakonu koje će Tenis Australija pokušati da iskoristi ne bi li osigurali učešće prvog reketa sveta.

Nekadašnji teniser i višestruki Grend slem šampion u dublu, Tod Vudbridž još jednom se dotakao ove teme.

– Neki ljudi su govorili da Teniski savez Australije traži ’rupe’ kako bi ga doveli. To je apsolutna glupost, to se ne može desiti – rekao je Vudbridž i dodao:

– Vlada je ta koja donosi pravila i ona će odrediti da li će on moći da uđe ili ne. Mnogo toga će se odigrati u narednih nedelju, dve. Kada se bavite sportom i putujete po svetu, idete iz zemlje u zemlju, morate da živite po propisima koje su donele te vlade. Takav je scenario i ovde – rekao je proslavljeni teniser.

Vudbridž još jednom ponovio svoj stav po pitanju Đokovićevog nastupa u Melburnu.

– Biće mu dozvoljeno da igra ako ispuni kriterijume i propise koje je postavila savezna vlada, kao i vlade Novog Južnog Velsa i Viktorije. Ako prođe te testove, moći će da igra – dodao je Vudbridž koji na vodi da Novak ne može biti izuzetak od svih ostali koji dolaze u Australiju.

– Ne radi se o teniserima, već o tome što i svaki drugi čovek mora da uradi – zaključio je Australijanac.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara.