Prštalo je u Humskoj! Crno-beli uknjižili nove bodove, Partizan – Čukarički 4:2

U okviru petog kola Jelen Super lige, vicešampion Srbije savladao je ekipu Čukaričkog rezultatom 4:2.

U veoma atraktivnom i kvalitetnom meču, inače i gradskom derbiju, Partizan i Čukarički priuštili su pravu goleadu. U neizvesnoj utakmici, prepunoj preokreta crno-beli su uspeli da trijumfuju i uknjiže nove bodove.

Brđani su večeras bili na visokom nivou. Partizan je stigao do ranog vođstva, golom Danila Pantića, ali je onda usledilo nešto neočekivano. Čukarički je u završnici prvog dela preokrenuo za samo dva minuta – 1:2. Ovakav ishod na poluvremenu garantovao je još bolji nastavak. Što smo i dobili.

Raspucano je bilo i u drugom delu, ali u korist domaćina. Suđenje je bilo korektno, ukoliko izostavimo situaciju iz 57. minuta, kada je Partizanu poništen čist pogodak.

Najava i tok meča:

Crno–beli u gradskom derbiju dočekuju Čukarički na stadionu u Humskoj, a trener Partizana Marko Nikolić istakao je da je pobeda od velikog značaja pred meč sa Totenhemom.

–  Čukarički zaslužuje sav naš respekt. Zvuči kao kurtoazija, ali svi znamo da je možda i najorganizovaniji klub, sa vrlo respektabilnim kadrom. Ispred nas je veoma težak meč, specifičan – četiri dana pred Totenhem. Živimo u ovoj ligi, u Srbiji, ako želimo borbu za titulu da nastavimo na pravi način moramo svaku utakmicu da igramo kao da je kvalifikaciona. Čukarički je za mene najteži protivnik u ovom trenutku, potreban nam je impuls sa tribina – ističe Marko Nikolić.

PARTIZAN – ČUKARIČKI 4:2

Stadion Partizana. Sudija: Marko Popović Strelci: 10. minut Pantić (1:0)- 41. minut Stojiljković (1:1). 42. minut Srnić (1:2). 53. minut Bojić, autogol (2:2). 75. minut Škuletić (3:2). 84. minut Luka (4:2)

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Volkov, Grbić, Drinčić, Marković, Pantić, Škuletić, Lazović.

ČUKARIČKI: Ristić, Stojković, Ukah, Pjasentin, Brežančić, 0 Regan, Todorović, Bojić, Matić, A. Pavlović, S. Srnić, Stojiljković.

Prvo poluvreme:

Danas je u 76. godini života preminuo Milan Galić, legenda Partizana i srpskog fudbala. Tim povodom pre početka utakmice odata je počast slavnom igraču minutom ćutanja.

Već u drugom minutu Vojislav Stanković je pokušao da donese vođstvo Partizanu, ali njegova pretnja nije bila dovoljno opasna da ugrozi gol Brđana.

Lepa akcija viđena je i u četvrtom minutu – Škuletić je uputio udarac glavom, posle odlične asistencije Lazovića, ali je Ristić bio siguran u odbrani. Ofanzivan početak, razigrano, stvaraju se šanse…

GOOOOOOL! Partizan vodi pogotkom talentovanog Danila Pantića – 1:0. Posle centaršuta Vulićevića sa desne strane, Škuletić je driblao na pet metara od gola, Stojković mu je izbio loptu, ali samo do ivice kaznenog prostora gde ju je dočekao Pantić koji je preciznim udarcem poslao uz levu stativu i zatresao mrežu protivnika.

Veoma atraktivna utakmica od samog početka. Partizan je nastavio sa pritiskom…

Usledio je nešto mirniji tempo igre. Partizan je apsolutno kontrolisao meč. Crno-beli su čekali greške protivnika, a s druge strane igrači Čukaričkog nisu uspevali da organizuju napade i tako pokušaju da ozbiljnije priprete domaćinu. Borba se uglavnom odvijala na sredini terena.

Sve je bilo mirno do finiša prvog poluvremena, a onda su usledila dva velika šoka za fudbalere, ali i navijače Partizana. Čukarički je za samo dva minuta preokrenuo rezultat u svoju korist. Praktično iz prve akcije gosti su postigli gol. Brežančić je sjajno ubacio loptu sa leve strane, Stojiljković je na prvoj stativi vrhom glave zakačio i prevario Lukača za izjednačenje – 1:1.

Ali to nije bilo sve. Usledio je brzinski preokret na 2:1.

Fantastičan gol postogao je Slavoljub Srnić. Mladi ofanzivni vezista Čukaričkog je povukao loptu na sredini terena, došao na oko 25 metara od gola Partizana, rivali mu nisu izašli u susret, a on snažno šutirao i zakucao loptu pod prečku nemoćnog Lukača.

Hladan tuš za fudbalere Partizana…

Drugo poluvreme:

Partizan odmah preti na startu drugog dela, Drinčić ubacuje iz slobodnog udarca loptu, ali Škuletić loše reaguje i šutira preko gola. Žele crno-beli da preokrenu rezultat. Imaju inicijativu! Ona se iplatila u 53. minutu. Uz dosta sreće Partizan stiže do izjednačenja.

Drinčić je izveo još jedan savršen centaršut iz slobodnog udarca sa desne strane, lopta je padala na peterac, zahvatio ju je Lazović glavom, a onda se od Bojića odbila u mrežu pored nemoćnog Ristića – 2:2.

Sporna situacija dogodila se u 57. minutu. Partizan je oštećen za gol! Sudija Marko Popović poništio je gol Danka Lazovića na signalizaciju pomoćnog arbitra, iako je napadač Partizana bio metar od poslednjeg igrača Čukaričkog u trenutku dodavanja. Velika greška sudija.

Odlična utakmica. Gledamo veoma atraktivan fudbal sa obe strane.

GOOOOOL! Opet je Nikola Drinčić izveo savršen centaršut na peterac, a tamo je Petar Škuletić dobio duel sa čuvarom te glavom loptu zakucao u mrežu za novo vođstvo Partizana – 3:2.

Razigrani crno-beli žele još. Nisu zadovoljni i napadaju u nadi da dođu do novog pogotka. Upravo to učinio je Predrag Luka, koji svojim golom rešava pitanje pobednika! Partizan vodi 4:2.

Rezervista crno-belih je dobio sjajan pas u prazan kazneni prostor, Ristić mu je krenuo u susret, a krilni igrač je sjajnim lob udarcem loptu poslao pored leve stative u mrežu.

Do kraja meča veći pritisak vršili su gostujući fudbaleri, koji su imali nekoliko izglednih prilika za promenu rezultata. Međutim, sreća je bila na strani domaćina, pa se do poslednjeg sudijskog zvižduka ništa nije menjalo. Kraj: Partizan – Čukarički 4:2.