Prva pobeda BEZ KOMPLIKACIJA: Đoković lako pobedio Lopesa za četvrtfinale Indijan Velsa

Novak Đoković
Beta

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Indijan Velsu pošto je noćas pobedio 21. tenisera sveta Špansa Felisijana Lopesa u dva seta, 6:3, 6:3.

 

Prvi teniser sveta pobedio je Lopesa za 65 minuta, napravio je tri brejka, a Španac mu nijednom nije oduzeo servis.

– Drago mi je što sam odigrao ovakav meč, bez komplikacija. Dobro sam vraćao lopticu, iako je Felisijano težak protivnik. On je levoruk, snažno servira i pogadja uglove terena, izlazi na mrežu. Snažan je i dobro se kreće. Ali, bio sam čvrst, nisam mu dozvolio da izadje na mrežu mnogo puta. Dobro sam odigrao – rekao je Đoković posle meča.

– Pokušavao sam da budem strpljiv i da čekam svoje šanse, a kada su se ukazale morao sam da ih iskoristim. Mislim da Lopes nije odigrao na svom najboljem nivou, ali mislim i da sam ga naterao da odigra udarac više, što je veoma važno protiv igrača kakav je on – dodao je prvi teniser sveta.

Đoković je prošlog meseca na turniru u Dubaiju predao meč Lopesu zbog infekcije oka i to mu je jedini poraz u ovoj godini, uz 19 pobeda.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela Francuza Žoa Vilfreda Conge i Austrijanca Dominika Tima.

On je do sada 20 puta igrao sa devetim teniserom sveta Congom i ostvario 16 pobeda. Poslednji put igrali su prošle godine na Mastersu u Šangaju, kada je srpski teniser pobedio sa 6:2, 6:4.

Protiv 13. igrača sveta Tima igrao je jednom, 2014. godine na Mastersu u Šangaju, kada je pobedio sa 6:3, 6:4.

Đoković pokušava da osvoji treću uzastopnu titulu u Indijan Velsu, a petu ukupno.
Foto