Prva runda gotova, Klauni u Hjustonu, Menzel u Klivlendu!

Završena je prva runda ovogodišnjeg NFL Drafta, sat vremena posle ponoći počinje druga runda

Prva runda drafta je gotova! Jedino što smo znali pre Drafta 2014 ostvarilo se – analitičari skoro ništa nisu pogodili. Ono što se ostvarilo bilo je očekivano – Džadeveon Klauni otišao je u Hjuston kao prvi pik, Greg Robinson u Sent Luis kao drugi, a Majk Evans u Tampu kao sedmi pik. Najveće iznenađenje drafta priredio je Džeksonvil koji je sa treće pozicije izabrao kvoterbeka Blejka Bortlsa, dok je Džoni Menzel, za koga se smatralo da će biti prvi izabran kvoterbek, a možda i prvi igrač izabran generalno, čekao do 22. pozicije kada ga je uzeo Klivlend. U prvoj rundi Drafta birana su tri kvoterbeka, a treći sa poslednje, 32. pozicije kada je Minesota trejdovala da bi birala drugi put i uzela je Tedija Bridžvotera, kvoterbeka sa Univerziteta Luivil. Prvi pik im je bio defanzivac Entoni Bar sa devete pozicije.

Jedan od najboljih poteza napravio je Bafalo, koji je napravio trejd i sa devetog mesta skočio na četvrto odakle je izabrao risivera Semija Votkinsa, dok je lajnbekera sa Univerziteta Bafalo Kalila Meka uzeo Ouklend sa pete pozicije. Ofanzivne teklove Džejka Metjuza sa Teksas A&M i Tejlora Levana sa Mičigena uzeli su Atlanta sa šeste i Tenesi sa jedanaeste pozicije.

Veliko iznenađenje priredili su Njujork Džetsi čiji je menadžment umesto preko potrebnog risivera ponovo podario svom defanzivno orijentisanom treneru Reksu Rajanu defanzivca – sejftija Kelvina Prajora. Drugi sejfti koji je u centru pažnje zbog svoj imena – Ha Ha Klinton-Diks otišao je u Grin Bej, Dion Bukenon u Arizonu, a Džimi Vord u San Francisko.
Rival Džetsa iz Njujorka – Džajantsi, za koje se smatralo da će ojačati odbranu ili ofanzivnu liniju odabrala je risivera Odela Bekama Juniora, a igrača na istoj poziciji uzela je Karolina sa Univerziteta Florida Stejt – Kelvina Bendžamina koji je na koledžu igrao sa osvajačem Hajsmen trofeja Džejmisom Vinstonom.

Prvog dana drafta izabrano je čak pet kornerbekova – Džastin Gilbert (Klivlend), Kajl Fuler (Čikago), Darkez Denard (Sinsinati),  Džejson Veret (San Dijego) i Bredli Robi (Denver).
Iznenađenja je priredio i Majami koji je izabrao tekla Džavuana Džejmsa pre Sajrusa Kvandžoa, a Zek Martin koji je bio projektovan za Dolfinse u većini Mok draftova otišao je u Dalas koji je odlučio da ne uzme Džonija Menzela sa 16. pozicije i razočarao milione navijača. Filadelfija je uzela defanzivnog enda Markusa Smita, a Nju Ingland tekla Dominika Izlija pre Luisa Niksa i Rašida Hagemana.

Večeras se draft nastavlja sa drugom i trećom rundom. Hjuston ponovo bira prvi i potreban im je kvoterbek. Dostupni su Derek Kar, Ej-Džej Mekeron, Džimi Garopolo i favorit bivšeg NFL kvoterbeka a sada analitičara Rona Džavorskog Zek Metenberger. Vašington će birati svoj prvi pik na ovom draftu sa drugog mesta, a prvi put biraće Indijanapolis i Sijetl koji je trejdovao iz prve runde da dobije više pikova. U ovogodišnjem Draftu prepunom talenta biće veoma zanimljivo, a večeras očekuje se da svoje timove dobiju Markiz Li, Džejs Amaro, Ostin Seferian-Dženkins, Timi Džernigen, Stefon Tuit, Tre Mejson…

Konačan raspored prve runde:
NFL draft, 1. runda:
1. Džadeveon Klauni DE (Hjuston Teksans)
2. Greg Robinson OT (Sent Luis Rams)
3. Blejk Bortls QB (Džeksonvil Džeguars)
4. Semi Votkins WR (Bafalo Bils)
5. Kalil Mek OLB (Ouklend Rejders)
6. Džejk Metjuz OT (Atlanta Falkons)
7. Majk Evans WR (Tampa Bej Bakanirs)
8. Džastin Gilbert CB (Klivlend Brauns)
9. Entoni Bar OLB (Minesota Vajkings)
10. Erik Ebron TE (Detroit Lajons)
11. Tejlor Levan OT (Tenesi Tajtans)
12. Odel Bekam Junior WR (Njujork Džajants)
13. Aron Donald DT (Sent Luis Rems)
14. Kajl Fuler CB (Čikago Bers)
15. Rajan Šazier OLB (Pitsburg Stilers)
16. Zek Martin OT (Dalas Kaubojs)
17. Si-Džej Mozli ILB (Baltimor Rejvens)
18. Kelvin Prajor S (Njujork Džets)
19. Džavuan Džejms OT (Majami Dolfins)
20. Brendin Kuks WR (Nju Orleans Sejnts)
21. Ha Ha Klinton-Diks S (Grin Bej Pekers)
22. Džoni Menzel QB (Klivlend Brauns)
23. Di Ford DE (Kanzas Siti Čifs)
24. Darkez Denard CB (Sinsinati Bengals)
25. Džejson Veret CB (San Dijego Čardžers)
26. Markus Smit DE (Filadelfija Igls)
27. Dion Bjukenon S (Arizona Kardinals)
28. Kelvin Bendžamin WR (Karolina Panters)
29. Dominik Izli DT (Nju Ingland Patriots)
30. Džimi Vord S (San Francisko 49ers)
31. Bredli Robi CB (Denver Bronkos)
32. Tedi Bridžvoter QB (Minesota Vajkings)