PRVA UTAKMICA POSLE TRAGEDIJE: Pobeda Fiorentine uz suze i oproštaj od Astorija (FOTO)

FK Fjorentina
Beta/Maurizio Degl'Innocenti/ANSA via AP

Fudbaleri Fiorentine pobedili su danas na svom terenu ekipu Beneventa sa 1:0 u utakmici 28. kola italijanske Serije A, ali igra i rezultat na tom meču su bili u senci tragične smrti kapitena kluba iz Firence Davidea Astorija.

 

Tačno nedelju dana nakon iznenadne smrti Astorija, fudbaleri Fiorentine su se vratili na teren i ovaj meč je bio sve samo ne običan.

Meč je počeo zaglušujućom tišinom i jecajima sa tribina pre nego što su u vazduh pušteni ljubičasti i beli baloni uz povike: “Samo je jedan kapiten”. Među brojnim transparentima bio je i: “Postoje ljudi koji nikada neće umreti… Postoje priče koje se prenose večno. Srećan put, kapitenu”.

 

Fudbaleri oba tima su na zagrevanje istračali u dresovima sa brojem 13 na leđima, a igrači Fiorentine su pred početak utakmice držali transparent na kojem je pisalo: “Ciao Davide”.

U 13. minutu utakmica je zaustavljena. Stali su igrači oba tima, a na tribinama je velikim slovima ispisano: “Davide 13”. Usledio je gromoglasan aplauz svih prisutnih na stadionu.

Fiorentina je pobedila na današnjem meču golom Viktora Uga u 25. minutu. Upravo je Ugo zamenio Astorija u startnoj postavi, a gol je proslavio salutirajući pred majicom sa likom premunulog kapitena.

 

Ekipa Fiorentine nije odigrala dobar meč, naročito u drugom poluvremenu kada je Benevento bio mnogo bolji. Ipak, uspela je da sačuva prednost do kraja i upiše desetu pobedu od početka šampionata.

Srpski fudbaler Nikola Milenković bio je u startnoj postavi Fiorentine, ali je teren napusio u 58. minutu u suzama.

Ekipa Fiorentine je trenutno deveta na tabeli Serije A sa 38 bodova, dok je Benevento i dalje ubedljivo poslednji sa samo deset osvojenih bodova.