Prvak Evrope potopljen u Kragujevcu: Radnički se revaširao Barseloneti za poraz u finalu LŠ

Vaterpolisti Radničkog savladali su Barselonetu sa 12:7 u Kragujevcu u reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona.

Radnički je u prva dva kola poražen od Pro Reka i Olimpijakosa.

Šumadinci su meč prellomili na prelazu iz treće u četvrtu deonicu velikom serijom 4:0, golovima Rajkovića, Vuksanovića, Petkovića i Markovića. Do tog trenutka vladala je rezultatska neizvesnost, pošto su gosti prišli na 8:7, međutim, od tada je u bazenu postojao samo jedan tim.

Najpre je Rajković, 40 sekundi pre kraja treće četvrtine, savladao golmana Barselonete, da bi Vuksanović obezbedio “plus 3” sjajnom solo akcijom i lukavom realizacijom. Igračima Barselonete ništa nije polazilo od ruke u fazi napada, imali su katastrofalnu realizaciju sa igračem više, pa ih je stigla kazna na drugoj strani.

Tačku na veliku pobedu Radničkog stavili su Marko Petković i Dušan Marković, za konačnih 12:7.

– Ključ pobede bio je u našoj odbrani. U prve dve četvrtine dozvolili smo previše lakih golova, a kada je to došlo na svoje, uspeli smo da preuzmemo kontrolu i dobijemo meč – rekao je za RTS posle utakmice trener Kragujevčana Stevanović, i dodao:

– Ovo je velika pobeda kojom smo povratili šanse za “fajnal siks”, i ne samo to, povratili smo i samopouzdanje i pokazali da možemo da se nosimo sa svim ekipama u Evropi. Čestitam igračima. Izuzetno nam znači ova pobeda jer su posle prva dva kola neki posumnjali da nemamo kvalitet, ali smo igrali protiv najjačeg u Evropi Pro Reka i Olimpijakosa – dodao je Stevanović.

Naredni meč, 28. januara, Radnički igra u gostima protiv Breše.