PRVE PORUKE ZLATNIH ODBOJKAŠICA OD KOJIH ĆETE SE NAJEŽITI: “Zverski dokazale da smo najbolje!”

Srpske odbojkašice presrećne su zbog titule šampiona sveta i rekle su danas da put do trofeja nije bio lak.

FIVB

– Postali smo prvaci sveta prvi put u istoriji srpske odbojke. Stvarno smo ponosni, ovo je bio veoma jedan dugačak, nimalo lak put. Bilo je mnogo uspona i padova i drago mi je da smo na kraju pobednici – rekla je Tijana Bošković posle finala.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion sveta pobedom u finalu nad Italijom.

– Mnogo smo srećne. Zaista je bilo naporno prvenstvo. Finale je bilo pravo i drago mi je što smo mi pobednice. Ovo je istorijski trenutak i svi treba da budemo srećni zbog ovog rezultata – kazala je Brankica Mihajlović.

Stefana Veljković je navela da je ponosna.

– Igrale smo zverski u polufinalu, najbolje ikada, posle toga nismo dobro ni spavale, jele… Pozitivna trema je bila sveprisutna i uzdrmala nas je. Utakmica je bila nikad teža u životu, Italijanke su igrale fenomenalno – dodala je ona.

Bjanka Buša je rekla da je Srbija dokazala da je najbolja na svetu.

– Mnogo smo srećne i zadovoljne. Zasluženo smo postale šampionke sveta. Drago mi je što sam deo ovog tima. Dokazale smo da smo najbolje na svetu – rekla je Bjanka Buša.

Tijana Malešević je bila saglasna da je ostvaren istorijski uspeh.

– Pokazale smo da imamo ogromno srce – istakla je Tijana Malešević.

Teodora Pušić je rekla da je finale bilo “pravo”.

– Finale u pet setova je pravo finale, igrale smo ga srcem, svi koji smo ovde – rekla je Teodora Pušić i posebno istakla Bojanu Milenković koja se povredila tokom takmičenja.