Prvenac u Ligi Evrope nedovoljan crno-belima, Demba Ba heroj Turaka! Bešiktaš – Partizan 2:1 (VIDEO)

Fudbaleri Partizana poraženi su od Bešiktaša sa 2:1 (0:0) u Istanbulu u okviru četvrtog kola Grupe C Lige Evrope.

Na taj način crno-beli su ostali na samo jednom osvojenom bodu posle četiri kola u Ligi Evrope, pa su i dalje prikovani na začelju Grupe C.

Domaćin je do pobede stigao golovima Demba Be u 57. minutu iz penala i 62. Pogodak za crno-bele postigao je Saša Marković u 77. minutu. Bio je to prvi pogodak srpskog predstavnika ove sezone u Ligi Evrope.

U 95. minutu Danko Lazović je mogao da donese makar remi svom timu, ali je sa samo dva metra uspeo da pogodi prečku.

Sledeći meč Partizan igra u Londonu protiv Totenhema 27. novembra u okviru petog kola Lige Evrope.

 

Najava i tok meča:

Partizanova evropska ekspedicija se nastavlja. Šanse da se klub iz Humske nađe u narednoj fazi takmičenje Lige Evrope gotovo da i ne postoje, ali upravo zbog toga, kada imaju reputaciju „otpisanih” – može da se dogodi onaj čuveni povratak, ovog puta to bi bio (samo) u vidu rezultata i eventualnih pobeda, koje ne bi mnogo promenile situaciju u grupi.

Crno-beli u utakmicu sa Bešiktašom ulaze sa gorkim sećanjem na duel iz Beograda, kada su ubedljivo izgubili sa 4:0. Ujedno, to je bio i njihov drugi poraz u Evropi, pošto ih je prethodno Asteras savladao sa 2:0 u Grčkoj. Sada se izabranici Marka Nikolića nalaze na poslednjem mestu u grupi, sa samo jednim bodom iz tri odigrana susreta. Jedan, ali vreda izboren je u Beogradu sa Totenhemom (1:1).

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da njegovi fudbaleri u meč četvrtog kola Lige Evrope ulaze kao autsajderi, ali da se nada iznenađenju i dobroj partiji.

S druge strane, fudbaleri Bešiktaša vezali su dva poraza u šampionatu Turske i večeras protiv Partizana žele da se vrate na pobednički kolosek.

Liga Evrope, Grupa C: Bešiktaš – Partizan 2:1 (0:0)

Stadion: „Ataturk Olimpijski”. Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Aleksandar Tudor (Rumunija). Strelci: Demba Ba u 57. i 62. minutu za Bešiktaš, a Saša Marković u 78. minutu za Partizan.

BEŠIKTAŠ: Gonen, Kojbaši, Sivok, Franko, Mota, Tore, Kavlak, Hačinson, Ozjakup, Demba Ba, Šahan. Trener: Slaven Bilić (Hrvatska).

PARTIZAN: Lukač, Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov, Marković, Drinčić, Grbić, Pantić, Ninković, Škuletić. Trener: Marko Nikolić (Srbija).

 

Prvo poluvreme:

Trener Partizana Marko Nikolić odlučio je da na klupi ostavi Sašu Ilića i Danka Lazovića, tako da je Petar Škuletić usamljen u napadu crno-belih.

Prvih deset minuta na stadionu u Istanbulu protekla su mirno, bez smislenih akcija i ofanzivnih zamisli fudbalera obe ekipe.

Prvu opasniju situaciju na meču videli smo pred golom Beograđana u 16. minutu. Gokan Tore je šutirao po zemlji sa ivice kaznenog prostora, ali je Lukač otklonio opasnost poslavši loptu u korner.

Crno-beli su prvi put pripretili u 23. minutu. Škuletić je lepo poveo polu-kontru po levom krilu, pokušao je da uposli saigrača koji se ubacivao, ali je lopta završila u nogama Kojbašija.

 

Turci su zatresli mrežu Lukača u 27. minutu preko Sivoka, ali je na asitenciju pomoćnika glavni arbitar Tudor poništio ovaj pogodak.

Čini se da Bešiktaš može da stvori šansu kada god to poželi i zaista je čudo kako do sada nisu poveli. Situacija na terenu odaje utisak kao da su se gosti iz Bbeograda unapred predali, igraju bez motivacije, a o napadu ni ne razmišljaju.

Na sreću po Partizan, prvi deo igre okončan je bez golova, a nema sumnje da će Marko Nikolić imati štošta da kaže svojim pulenima na petnaestominutnom predahu.

Drugo poluvreme:

Najsumnjiviji detalj u dosadašnjem toku utakmice videli smo u 48. minutu. Kapiten domaćih Šahan je šutirao sa 16 metara, a delovalo je da je lopta udarila Stankovića u ruku. Međutim, arbitar je pokazao da se meč nastavi što je izazvalo nezadovoljstvo na tribinama.

GOOOOOL! Strelac je Demba Ba u 57. minutu sa penala. Taman kada se Partizan oslobodio pritiska, Vojislav Stanković je srušio Gokhana Torea u šesnaestercu, a sudija Aleksandru Tudor opravdano pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Demba Ba. Napadač Čelsija poslao je Lukača u jednu, loptu u drugu stranu, i Bešiktaš vodi 1:0.

GOOOOOL! Mrežu Lukača je u 62. minutu opet zatresao Demba Ba. Crno-beli su izgubili loptu na sredini terena, a kontru ”2 na 1” je povukao Tore. On je u pravo vreme uposlio Senegalca kome nije bilo teško da svom timu donese prednost od 2:0.

GOOOOOL! Strelac je Saša Marković u 78. minutu. Ninković je sa levog krila asistirao Ssaši Ilići, ovaj je ostavio do Markovića, a imenjak legende Partizana je sa 20 metara ”tukao” po zemlji i pogodio mrežu – 1:2. Ovo je prvi gol Partizana u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

Zaigrali su agresivnije crno-beli posle datog gola, a neverovatnu šansu Beograđani su ispustili u sudijskoj nadoknadi. Ninković je iz slobodnjaka uputio pravu ”bombu” ka Gonenu, lopta se potom odbila do Danka Lazovića koji je u 95. minutu sa samo dva metra pogodio prečku.

Rezultat je ostao nepromenjen, pa su crno-beli i treći put poraženi u Ligi Evrope ove sezone.