PRVENSTVO JOŠ NIJE POČELO, A ON PAKUJE KOFERE: Smenjen selektor Španije!

Hulen Lopetegi
Beta

Samo dan nakon što su mediji preneli da će aktuelni selektor Španije od jeseni predvoditi Real Madrid, iz baze bivšeg prvaka sveta objavljeno je da Hulen Lopetegi nije više selektor "furije".

 

Preuzimanje kormila najtrofejnijeg kluba na svetu izazvalo je nezadovoljstvo u FS Španije, pa je na vanrednoj konferenciji za medije saopšteno da je Lopetegi dobio otkaz. 

Odluku o smeni selektora objavio je predsednik saveza Luis Rubiales. Savez ima malo vremena da imenuje novog selektora, jer takmičenje u Rusiji počinje sutra.

Navodno je prelazak Lopategija u Real Madrid izazvao razdor u svlačionici Španije, pa su čelnici saveza odlučili da povuku radikalan potez. 

– Bili smo prinuđeni da smenimo selektora. Želimo mu sreću u daljoj karijeri, a mi ćemo završiti ono što je Lopetegi započeo. Samo pet minuta pre objave vesti smo saznali za njegovu odluku o preuzimanju Reala. Postoji način na koje se neke stvari radi. Moraćemo da donesemo nekoliko odluka u sledeća dva dana. Ne osećam se da me je neko izdao. Dok je bio s nama Lopetegi je odradio odličan posao. Druga stvar je kako se sve ovo desilo bez znanja saveza. Pokušaćemo da ne poremetimo ostatak stručnog štaba i sa svima ćemo obaviti razgovor. Imam veoma dobar odnos sa Đulenom i igračkim kadrom, ovo je najkompleksnija situacija u kojoj sam se ikada našao. Nismo hteli da pređemo preko ovoga – rekao je na vanrednoj pres konferenciji Rubiales.