Prvenstvo Srbije u šahu: Nikola Nestorović iznenadio Damljanovića

Intermajstor Nikola Nestorović iznenadio je večeras reprezentativca Branka Dmljanovića u devetom kolu državnog prvenstva za šahiste, koje se igra u Subotici.

Nestorović je, kao crni, imao stalnu inicijativu, a u završnici je zapretio promocijom “e” pešaka u novu damu, pa je iskusni velemajstor predao posle 37 povučenih poteza.

U derbiju kola, poen su podelili reprezentativci, velemajstori Aleksandar Inđić i Miloš Perunović, kao i najmlađi učesnici Novak Čabarkapa i Ivan Šarenac.

Borko Lajthajm je pobedio Dejana Nestorovića, dok je u partijama Robert Markuš-Igor Miladinović i Dušan Popović-Nikola Sedlak primirje sklopljeno posle 11, odnosno povučenih 12 poteza.

Na tabeli vodi Sedlak sa šest poena, ispred Inđića i Perunovića sa po pola poena manje. Po pet poena osvojili su Popović, Markuš i Damljanović, a po četiri Miladinović, Nikola Nestorović i Lajthajm.

Na začelju su Čabarkapa i Šarenac sa po 3,5, odnosno Dejan Nestorović sa tri osvojena poena.

U pretposlednjem, 10. kolu sutra (15.30) igraju: Šarenac-Miladinović, Nikola Nestorović-Markuš, Sedlak-Damljanović, Dejan Nestorović-Popović, Perunović-Lajthajm, Čabarkapa-Inđić.

Šampionat se završava u četvrtak, 17. aprila, partijama 11. kola.