PRVI DERBI SEZONE: Zvezdino ISKUSTVO i ŠUTERSKA NOĆ ubili energiju “ZELENOG” Partizana! (VIDEO)

Crvena zvezda
Beta

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 100:84 u prvom derbiju ove sezone.

 

Trener Dušan Alimpijević kaže da je njegova ekipa u derbiju protiv Partizana igrala pametno u većem delu utakmice i izrazio želju da njegova ekipa “poraste” posle “večitog” derbija.

– Pre svega, želeo bih da čestitam na jednoj odličnoj utakmici za obe ekipe, videli smo dobar derbi, debri gde se video raskoš talenata i sa jedne i sa druge strane. Mislim da smo odigrali veoma pametno, većim delom utakmice. Mislim da smo tačno gađali gde treba da gađamo u smislu napada – rekao je Alimpijević posle utakmice.

Alimpijević se osvrnuo i na igru večitog rivala:

– Niko se ne zavarava sa tim da je Partizan loša ekipa. Naportiv, Partizan je odlična ekipa sa odličnim pojedncima koji su odlično našli svoje uloge, koji imaju ozbiljnu tržišnu cenu… Posle pobeda njihove ambicije su se promenile. Njihove ambicije su se promenile, to je najavljeno i sa pojačanjima. Ne znam kako je to izgledalo sa strane, ovo nije bila laka utakmica za nas jer je protivnik težak – rekao je Alimpijević.

 Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je Crvena zvezda u večerašnjem derbiju nadigrala njegovu ekipu u svim segmentima.

– Nema šta, nadigrali su na skroz, u svim elementima igre su bili bolji. Mi ono što se dogovarali nismo ni 20 odsto ispoštovali što se tiče odbrane. Nismo mogli da branimo njihov kontranapad u prvom poluvremenu, 70 puta su otišli u kontranapad. To je samo do glave. Ja sam rekao na sastanku pre utakmice da borbenost i emocije neće faliti, ali da moramo biti pametni – rekao je Nikolić novinarima.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Crvene zvezde sa 84:100 u utakmici sedmog kola ABA lige.

– Mogli smo bolje da odigramo, ali nismo imali koncentracije. Što se tiče tih kontranapada, rašire nas sa dve četvorke… Držali su nam predavanja celu utakmicu i dali 14 trojki. Šta ćemo, igraju mladi, a još su zeleni za ovakve derbije – rekao je Nikolić.

Crvena zvezda putuje u Malagu gde će u petak od 20.45 odmeriti snage sa Unikahom u okviru Evrolige. Crno-beli ostaju u Beogradu, jer ih sutra od 20 časova očekuje najveće iskušenje u ovogodišnjem Evrokupu, meč protiv Lokomotive.