Prvi olimpijski u Riju zatekli horor: Zapušeni toaleti, curenje iz cevi, štrčanje žica za struju…

Rio 2016
Wikipedia/Miriam Jeske/Brasil2016.gov.br

Australijski sportisti odbili su da se usele u Olimpijsko selo po dolasku u Rio de Žaneiro, ali je organizator brzo reagovao i rešio probleme.

 

“Oziji” su se žalili na uslove smeštaja i probleme kao što su zapušeni toaleti, curenje iz cevi, štrčanje žica za struju.

U međuvremenu je domaćin napravio “fantastičan napredak” pa su se Australijanci na kraju smestili u prostorije predviđene za njihov tim.

Rio ima problema sa dočekom sportista jer po izveštaju zapadnih medija nije u potpunosti spreman, ali domaćini ističu da više od 600 ljudi radi bez pauze kako bi sredio sve probleme.

Brazil je potrošio 1,5 milijardi dolara na 31 zgradu u Selu u kojem se nalaze i teniski, fudbalski tereni, bazeni, te smeštaj za oko 18.000 sportista i zvaničnika.

Domaćini su na česte kritike Australijanaca odgovorili da je Selo u Riju lepše od onoga u Sidneju 2000, te da su spremni da stave i kengure “da skaču po okolini” kako bi se osećali kao kod kuće.

Međutim, nisu se žalili samo Australijanci. Predstavnici Novog Zelanda, Italije i Velike Britanije su takođe imali zamerke što nije sve spremno, a neki od njih su čak samostalno angažovali majstore kako bi se “brzo rešili kvarova”.

Predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta su istakli da su u pitanju “manje stvari” i da je to “normalno za sve Igre”.