Prvi reket sveta napada petu titulu u Majamiju: Đoković sutra od 19 časova protiv Mareja u finalu!

U nedelju 5. aprila, od 19 časova po našem vremenu, najbolji teniser sveta Novak Đoković pokušaće da odbrani titulu u Majamiju i u isto vreme osvoji 22. trofej na turnirima iz Masters serije 1000.

 

Do finala Majamija Đoković je došao jutros tako što je savladao Amerikanca Džona Iznera 7:6 (7:3), 6:2 posle nepunih 90 minuta igre.

Deluje gotovo nestvarno da je srpski as u tom meču imao više asova od Iznera (10:9) koji važi za jednog od najboljih servera na svetu.

Đoković je, dakle, potpuno ukrotio najjače oružje suparnika, pri čemu mu nije dozvolio ni jednu priliku za brejk.

Protivnik najboljem teniseru sveta u završnom meču turnira u Majamiju biće, reklo bi se, njegova „stara mušterija” – Britanac Endi Marej koji je do finala stigao pobedivši Čeha Tomaša Berdiha sa 6:4, 6:4.

Od ukupno 25 međusobnih duela Đoković je dobio 17, uključujući šest poslednjih. Blaga prednost je, dakle, na strani našeg tenisera, ali je on vrlo oprezan uoči tog duela.

Međusobni skor sa Marejem donosi mi samopouzdanje i, možda, malu mentalnu prednost. Ali, odlučiće nijanse, jer, tako je uvek kad nas dvojica igramo – rekao je Đoković uoči svog 74. finala na ATP turnira, a 32. na turnirima iz Masters serije 1000.

Srpski teniser je do sada osvojio ukupno 50 turnira. Na Mastersima ima 21 titulu, od kojih je četiri osvojio baš u Majamiju.