Prvo je besneo, pa se ODRICAO SRPSKOG DRŽAVLJANSTVA, a sada? Stojković se oglasio PRVI PUT POSLE DERBIJA

Golman fudbalskog kluba Partizan Vladimir Stojković izvinio se sinoć zbog izjave date nakon derbija sa Crvenom zvezdom, ali je istakao da je i dalje ubedjen da gol crveno-belih nije regularan.

Beta

– Iskoristio bih ovu priliku da se iskreno, iz srca, izvinim svakom Srbinu, svakom državljaninu Srbije jer to nije trebalo da kažem. Nijedna moja poruka nije imala političku notu niti politički motiv, niti sam želeo bilo koga da uvredim – rekao je Stojković gostujući na televiziji Pink.

– Jednostavno, jedan čovek, jedna sudijska odluka me je dovela do tog ludila da me je sad sramota šta sam izjavio. Ne tražim oproštaj, svi znaju koliki sam Srbin, ali nisam smeo sebi da dozvolim da me jedna sudijska odluka toliko izbaci iz takta – dodao je Stojković.

Fudbaleri Partizana i Zvezde su u nedelju odigrali 1:1 u 158. “večitom” derbiju.

Nakon tog meča velika prašina se podigla oko toga da li je gol Zvezde regularan ili ne, a potom i oko izjave Stojkovića. On je tada izjavio da ga je sramota što je Srbin i da će se odreći državljanstva.

– Ne može niko to da shvati ako ne igra fudbal, koja je to doza adrenalina, šta sve možeš da izgovoriš… jedna sudijska greška me je toliko izbacila iz takta da kažem i ono što ne mislim – rekao je Stojković.

– Kako sam branio za Srbiju, tako sad branim za Partizan. Mislim da se kod mene vidi koliki sam Srbin i da ću da skočim ako treba i sa Beogradjanke za Srbiju. Tako se isto, nažalost navijača suparničkog tima, ponašam i u dresu Partizana, to sam ja. Čuvam ono što je moje, što mi je sveto – dodao je on.

Stojković je naveo da posle gola Zvezde uopše nije više ni razmišljao o utakmici.

– Petnaest minuta (posle gola Zvezde) sam pričao sa igračima, nisam više razmišljao o utakmici, mogao sam da primim gol… Bio sam opterećen time da dobijem dokaz koji i dan danas tražim i tražiću ga dok sam živ – rekao je Stojković.

Golman Partizana je naveo da će se izviniti ako je pogrešio i ako je gol Zvezde regularan.

– Ja sam bio ubeđen da nije gol, kao što sam ubeđen i da sudija… Kako je mogao da vidi da li je gol ili nije? Uvek sam spreman da se izvinim, ali ovog puta sam zaista siguran – rekao je Stojković.

Stojković je na kraju naveo da je Partizan danima pred derbi omalovažavan u medijima.

– Hoću svima da pošaljem poruku – mi smo jedan narod, Srbija ima dva sina, a to su Crvena zvezda i Partizan – rekao je Stojković.