PRVO OKUPLJANJE POSLE ZIMSKE PAUZE: “Ciljevi i principi Partizana nikada se nisu menjali”

Predsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je danas da će trofeji ostatati cilj i da fudbaleri tog kluba treba da se drže principa.

Beta

– Ove prozivke smo počinjali uvek sa nekim željama, ciljevima i principima koji se nikad nisu menjali kada je Partizan u pitanju, a to je uvek borba za titule, borba da pobedimo u svim takmičenjima u kojima učestvujemo. To je tako bilo, tako će i ostati. Taj princip se nije menjao – rekao je Vučelić na okupljanju ekipe u Beogradu.

Fudbaleri Partizana okupili su se u Sportskom centru Teleoptik na početku priprema za prolećni deo sezone.

– Zbog silnih nepravdi koje snalaze Partizan, nekad izgleda i kad nema nade, ima principa. Mislim da treba da ostanemo pri tim principima, da pobeđujete na terenu zato što ste bolji, kada ste gori da izgubite, ili igrate nerešeno, ali da to uvek bude pravedno i po zasluzi – kazao je Vučelić obraćajući se igračima.

Prvi čovek crno-belih je naveo da “ima principa i nade”.

– Ulazimo u polusezonu posle jedne polusezone podložne kritici, znamo šta se dešavalo, neke od tih pojava će biti prisutne i dalje, ali molim vas da vansportske nepravde ni na koji način ne opterećuju. Svevišnji stavlja teret na ramena tačno koliko ta ramena mogu da izrdže, pa vas molim da vaša pleća izdrži sva naredna iskušenja – dodao je Vučelić.

Sportski direktor Ivica Iliev poželeo je igračima mnogo vere i hrabrosti.

– Ja bih vam prvo poželeo veru, mnogo vere, veru u sebe, u saigrače, trenera i upravu. Ali, ne vere u rečima, nego u delima. Moramo da budemo jedno, jer samo tako možemo da napravimo velike stvari. Želim vam hrabrosti, mnogo hrabrosti, da sve ono što nas čeka, ono što je iznad površime i nažalost ono što je ispod površine zajedno prođemo, hrabro i junački zato što nisimo ovaj sveti dres. Ne bih vam ovo pričao da ne verujem da to možete. Nećemo da gledamo iza nas već samo napred i da želimo da pokažemo da smo na terenu najbolji – rekao je Iliev.

Fudbaleri Partizana će prvi deo priprema odraditi u Beogradu, a 25. januara će otputovati u tursko letovalište Belek.

Partizan je prvi deo sezone završio na trećem mestu u Super ligi sa 44 boda, 15 manje od vodeće Crvene zvezde, a šest od drugoplasiranog Radničkog.

Sezona u prvenstvu bi trebalo da se nastavi 16. februara, kada će Partizan gostovati Bačkoj.