Pujol napušta Barselonu na kraju sezone!

Dugogodišnji kapiten Barselone Karles Pujol, na konferenciji za medije objavio da će na kraju sezone napustiti katalonski klub.

Pujol je konferenciju zakazao pre popodnevnog treninga, koji će biti održan u 17 časova, kada će saigračima objasniti odluku.

On je za vikend postigao prvi gol ove sezone, u pobedi nad Almerijom, u svojoj 12. utakmici u svim takmičenjima.

Španski reprezentativac imao je velikih problema sa povredama tokom karijere, a 19. oktobra vratio se posle pauze zbog povrede kolena.

“Želim da objavim da napuštam Barselonu na kraju sezone. 30. juna ću napustiti klub i odreći se poslednje dve godine ugovora”, rekao je kapiten Barselone.

Upravo su povrede bile glavni razlog zbog kojeg je Pujol odlučio da ode sa ‘Nou Kampa’.

“Daću sve od sebe do kraja sezone. Ne znam šta ću raditi posle toga, prvo moram da se odmorim, a posle ćemo videti. Umoran sam od toliko povreda i sa povredama i operacija. Oporovak od moje povrede kolena je bio mnogo teži nego što su rekli da će biti. Klub će obrisati moj ugovor. Na kraju sezone ću imati konferenciju za medije, tada ću odgovarati na pitanja. Hvala vam svima i vidimo se”, rekao je Pujol na konferenciji.

Pujol je prošao Barseloninu školu, a 2. oktobra 1999. godine debitovao je za prvi tim na gostovanju Valjadolidu. Od tad je prvi izbor na mestu štopera, ali je često bio van terena zbog povrede.

Dres ‘Blaugrane’ nosio je 593 puta u svim takmičenjima i postigao 18 golova. Za nacionalni tim Španije nastupio je okruglo 100 puta i bio strelac tri gola.

Na klupskom i reprezentativnom nivou osvojio je sve što se može osvojiti, a na kraju se zaustavio na 24 osvojenom trofeju. Sa Barselonom je po šest puta osvajao Primeru i Superkupova Španije, kao i dva Kupa kralja. Tri puta je dizao pehar Lige šampiona, dva puta trofej Superkupa Evrope, kao i jedno Svetsko klupsko prvenstvo.

Sa ‘furijom’ je 2008. i 2012. godine osvajao Evropsko prvenstvo, dok je 2010. godine u Južnoj Africi osvojio i Boginju – pehar za najboljeg na Svetskom prvenstvu.