PUNE RUKE POSLA ZA GROFA: Božović precrtao čak desetoricu, evo ko sve ne putuje na Kipar

FK Crvena zvezda
crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak su se vratili iz Slovenije sa prve faze priprema, a trener Miodrag Božović doneo je odluku da na Kipar ne vodi čak deset igrača.

 

Ekspedicija koju je iskusni stručnjak vodio u Sloveniju brojala je 34 fudbalera. Trener tima sa ‘Marakane’ u nastavku priprema rešio je da napravi velike promene.

 
Luka Adžić je doživeo tešku povredu, njegov imenjak Jović je na putu za Lisabon, a Grof je sa prvobitnog spiska precrtao još 10 igrača.

Petorica fudbalera biće poslata u Zvezdinu filijalu Bežaniju (Filip Manojlović, Marko Mijailović, Saša Stojanović, Dušan Živković i Lazar Tufegdžić). Sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević potvrdio je da će Bruno Matos i Nemanja Ahčin biti prosleđeni na pozajmicu u Novi Pazar, dok golmane Marka Trkulju i Jovana Vićića čeka selidba u Zemun i Loznicu.

Među igračima na koje Miodrag Božović ne računa u prolećnom delu sezone nalazi se i Idan Vered koji će ostati u Beogradu. Izraelac je u potrazi za novim angažmanom.

Tokom prve faze priprema Zvezda je savladala dva slovenačka tima, drugoligaša Ankaran sa 3:0 i prvoligaša Koper sa 4:3, a najgore je prošao italijanski sedmoligaš Zarja koji je ‘počašćen’ sa 10:2 (6:0).

Crveno-beli su se juče (četvrtak) vratili u Srbiju, ali će od 31. januara do 14. februara biti u kiparskom Pafosu.

Superliga Srbije se nastavlja 20. februara kada će Mladost iz Lučana gostovati na stadionu „Rajko Mitić”. Zvezda grabi ka tituli sa 62 boda, po 37 imaju Čukarički i Borac, a Partizan ih prati sa 36.

Igrači koji putuju na Kipar:

Damir Kahriman, Nemanja Supić, Marko Petković, Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Luis Ibanjez, Savo Pavićević, Vukašin Jovanović, Miloš Cvetković, Dušan Anđelković, Slavoljub Srnić, Marko Grujić, Mičel Donald, Mihailo Ristić, Nenad Gavrić, Aleksandar Katai, Srđan Plavšić, Nikola Jovanović, Luka Ilić, Ugo Vieira, Petar Orlandić, Predrag Sikimić i Dejan Joveljić i David Babunski