Punović: Andrija Živković je otišao sa Evropskog prvenstva, vraća se u Partizan

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović potvrdio je da se Andrija Živković vratio u Partizan i neće više igrati na EP u Mađarskoj.

Andrija Živković je već otputovao u sredu uveče. U korektnim smo odnosima sa Parizanom, a ovakav scenario je postojao i pre EP. Da smo uopšte mogli da računamo na njega morali smo da napravimo kompromis sa Partizanom. Na žalost, oni su povukli taj potez i mi to potpuno razumemo – rekao je Paunović za Betu.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, aktuelni šampion Evrope, u petak igra odlučujući meč za plasman u polufinale EP protiv Bugarske.

– Odlazak Živkovića će biti veliki nedostatak, jer je po meni bio jedan od najboljih igrača EP. Biće ogroman gubitak, kako u fudbalskom smislu, tako i kao ličnost – naveo je Paunović.

Srbija je u prvom meču grupe B odigrala nerešeno sa Ukrajinom 1:1, a potom je remizirala i sa Nemačkom 2:2.

– Sve zavisi samo od nas. U slučaju pobede protiv Bugarske trebalo bi da se desi čudo u meču Ukrajine i Nemačke, pa da mi ne odemo u polufinale i na Svetsko prvenstvo – istakao je Paunović.

Selektor je dodao da će Srbija biti oslabljena u tom meču, jer pored Živkovića na terenu neće biti ni kapiten Nemanja Maksimović, koji je u meču s Nemačkom dobio crveni karton. Neće biti ni povređenog Veljka Simića.

– Moramo da sa izborimo sa tim okolnostima, da se borimo… Dovoljno smo spremni i jaki da ostvarimo cilj, a to je pobeda – rekao je Paunović.

Meč između Srbije i Bugarske igra se u petak od 20.15 u mađarskom gradu Papa.