Radnički ‘odradio’ Borac, Crnokosa ‘ocrnila’ FMP

Košarkaši Radničkog došli su do četvrte pobede u Superligi Srbije pošto su u sedmom kolu bili bolji od Borca sa 86:67, dok je Crnokosa pobedila FMP sa 71:64.

Kragujevčani su tokom celog meča kontrolisali rezultat, prvu četvrtinu su dobili sa 26:12, a potom su samo povećavali prednost.

Iako su se gosti iz Čačka malo probudili u trećem periodu, izabranici Miroslava Mute Nikolića im nisu ni dali šansu za preokret i zasluženo su slavili. Borac je tako ostao na poslednjem mestu tabele sa skorom 1/6.

Radnički je do četvrte pobede predvodio kapiten Stefan Birčević sa 20 poena i pet skokova, Marko Marinović je dodao 18 poena i šest asistencija, dok je Nikola Kalinić meč završio sa 16 poena i šest skokova.

Na drugoj strani, Nemanja Protić je upisao 19 poena, četiri skoka i pet asistencija, dok je Aleksandar Stevodić imao 11 poena.

U Kosjeriću, Crnokosa je stigla do druge pobede i to pošto je prelomila meč u četvrtoj četvrtini. Prethodno je domaći tim sjajno odigrao prvi period, sveo goste iz Železnika na šest poena, ali su izabranici Milana Gurovića uzvratili i do kraja poluvremena izjednačili. U nastavku su vodili veliku borbu, ali je bio evidentan izostanak Slobodana Dunđerskog u redovima gostiju, zbog suspenzije.

Najbolji u timu Crnokose bio je Bogić Vujošević sa 17 poena, Miroslav Radić je dodao 14 poena, a Bojan Stanojević deset. U redovima gostiju, Filip Čović je upisao 23 poena, Vladimir Matić je imao 12.

Crnokosa i FMP sada imaju isti skor, od po dve pobede i pet poraza, i drže peto, odnosno šesto mesto tabele.

U narednom kolu, Crnokosa dočekuje Mega Vizuru, dok FMP gostuje Metalcu. Ti mečevi se igraju u subotu.