Radonjić: Barselona ima odlične igrače, ali pokušaćemo da ih iznenadimo pred našim navijačima

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je na konferenciji za medije da je cilj nastaviti sa dobrim treninzima kako bi došli do prilike za iznenađenje.

 

Zvezda trenutno ima tri pobede i sedam poraza što i dalje daje minimalne šanse za prolaz u narednu rundu.

– Mi se za ovaj meč spremamo kao i za sve duele. Pritisak za prolaz dalje ne osećamo. Imali smo momenata nakon 1-7 kada sam rekao da ćemo svaki meč posmatrati takmičarski. Videćemo šta će biti, idemo na pobedu protiv bilo koga. Daćemo sve od sebe da ih iznenadimo. Spremamo se prosto da nastavimo niz dobrih igara, da nastavimo dobar ambijent. Nakon toga ćemo praviti neke zanimljive analize – rekao je Radonjić.

Barselona u Beograd stiže kao drugolasirana u grupi sa sedam pobeda i tri poraza.

– Barselona i ove sezone je jedan od kandidata za borbu za sam vrh. Odigrali su kvalitetno prvu fazu, početkom Top 16 faze su imali većih problema sa povredama zbog čega su izgubili par mečeva koje bi dobili da su kompletni.  To se i očekuje od takve ekipe. Sada su u dobrom momentu, Real se malo odvojio iskoristivši sve to. Sada imaju sasvim realne uslove da budu drugi i tako steknu prednost domaćeg terena za odlazak na fajnal for – dodao je Radonjić.

 

Trener Zvezde se potom osvrnuo na neke od igrača Barselone, naglasivši da je naredni protivnik prevazišao probleme sa povredama.

– Ekipa ima sve, iskustvo, mladnost, talenat. Imaju igrače koji su dugo tu, uz impuls mladih kao što je Hezonja, budući superster.  Uz povratak Navara i Olesona i igru Tomića, biće sjajni. Bili su bolji od nas u prvoj utakmici. Mi smo tada pravili dosta grešaka kao nedostatak koncentracije što je nedopustivo protiv Barselone. Posebno na početku utakmice kada Barselona vrlo lako i u kratkom periodu reši utakmicu. Pokušaćemo  da budemo konkurentni, sa dobrim treningom što da ne, pokušaćemo da pobedimo nošeni publikom – kazao je trener crveno-belih.

Crvena zvezda sa drug strane i dalje ne može da računa na Branka Lazića koji već duži period nije u timu, ipak to ne zabrinjava Dejana Radonjića.

– Situacija je dobra, ali nećemo da žurmo. Nema tu ništa tajanstveno. Odigrao je Kup bez treninga i to je opteretilo situaciju. Procenili smo da ovaj period možemo da znesemo bez njega kako bi bio spreman za plej-of – zaključio je Radonjić.

Utakmica je zakazana za četvrtak od 19 časova i 15 minuta. Kako se navodi, prodato je oko 13 hiljada karata, a mali broj je ostao u prodaji.