Radonjić: Čeka nas težak meč, nadam se da ćemo praviti manje grešaka

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je pred meč sa Budiveljnikom da je njegov tim pod pritiskom, ali očekuje bolju igru nego u prvom duelu.

Crveno-beli dočekuju ukrajinskog šampiona uz sredu od 19:30 časova, u revanš meču četvrtfinala Evrokupa, sa tri poena deficita iz prvog meča.

– Pozicija je potpuno jasna, spremni smo da je iznesemo. Pod pritiskom smo, nadam se da će biti i težih situacija – rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak nije imao poseban režim rada pred istorijski meč za Crvenu zvezdu, koju će u Areni da bodri bar 18.000 navijača.

– Za ovaj duel smo se pripremali kao do sada, ne opterećujući se. Smatram da se veliki gubici stižu brže nego nekada. Više smo se spremali da pokušamo da ih savladamo što većom razlikom, da idemo u pravcu da nama bude od koristi. Da greške smanjim na najmanju meru i na kraju slavimo – rekao je Radonjić.

Crveno-beli su u prvom meču u Litvaniji gubili i 11 poena razlike, ali su na kraju izborili odličnih -3.

– Dolazi nam u goste tim sa jasnom kvalitetom i iskustvom. U timu sa Lavrinovičem I ostalim kvalitetnom igraču uz činjenicu da su sa Nanterom pokazali iskustvo i da posle prvog meča mogu da odigraju dobro i pametno. Imaju iskustvo više jer smo mi bili u drugoj situaciji sa Ritasom. Moramo da uđemo maksimalno koncentrisani i da napravimo manje grešaka. Podrška navijača će nam biti od velike pomoći, treba da igramo hladne glave, a to neće biti lako, da odigramo u dužim intervalima kvalitetno – rekao je Radonjić.

Ukrajinci u Beograd stižu bez kapitena Artura Drozdova.

– Igrali su već bez Drozdova, neće to biti njihova slabost ili naša prednost. Razmišljamo da odigramo odgovorno i koncentrisano i ostvarimo povoljan rezultat – dodao je trener Zvezde i potom nastavio:

– Dozvolili smo im da postigne preveliki broj lakih poena i da odgovornost na terenu nije bila takva da bi se to sprečilo. U tom delu moramo da napravimo iskorak i da u napadu budemo drugačiji nego u tim trenucima. Analizirali smo prvi meč tako da znamo gde smo grešili, nadam se da će biti manje grešaka. Lavrinovič igra izvanredno, ostali igrači koriste svoje prednosti. Čeka nas težak meč, moramo dobro da odigramo da bismo prošli dalje – zaključio je Radonjić.

Revanš meč četvrtfinala Evrokupa između Crvene zvezde Telekom i Budiveljnika igra se u Kombank Areni u sredu od 19:30 časova.