Radonjić: ‘Crvena zvezda mora još da se pojača’

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da tim u prelaznom roku mora da se pojača na još dve pozicije.

– Napravili smo dobar posao u prelaznom roku: angažovali smo (Nikolu) Kalinića, (Nemanju) Dangubića i Majka Cirbesa tako da smo uspeli da ostvarimo ono što je bila naša želja i prvobitna ideja. Ostaje nam da popunimo upražnjeno mesto plejmejkera, što nam je svakako prioritet, a želja je da se pojačamo još jednim igračem u reketu – rekao je Radonjić za zvanični sajt kluba.

Košarakaši Zvezde okupiće se 10. avgusta u Beogradu, a dan kasnije počeće pripreme za novu sezonu.

– Prvih nekoliko dana treniraćemo u dvorani u Železniku. Za 15. avgust planiran je odlazak na Zlatibor, tamo ćemo provesti 14 dana i obaviti bazični deo priprema. S obzirom da nekoliko naših igrača ima obaveze sa reprezentacijama, pripreme ćemo početi sa osmoricom košarkaša – rekao je Radonjić.

Šef stručnog štaba Zvezde će od 11. avgusta moći da računa na Nikolu Rebića, Branka Lazića, Nemanju Dangubića, Marka Tejića, Bobana Marjanovića, kao i na trojicu igrača koji će biti prekomandovani iz FMP-a – Đorđa Kaplanovića, Nikolu Čvorovića i Marka Gudurića.

– Predstoji nam izuzetno naporan rad. Iako nećemo imati sve igrače na raspolaganju od samog starta učinićemo sve da plan priprema sprovedemo na najvišem nivou. Imaćemo maksimalne uslove za rad i to ćemo se potruditi da maksimalno iskoristimo – kazao je Radonjić.

Amerikanac Čarls Dženkins će se priključiti ekipi tokom boravka na Zlatiboru, a Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Jaka Blažič i Majk Cirbes po završetku svih obaveza u nacionalnim timovima.

Crveno-beli će na Zlatiboru sastati sa rumunskim Ploeštijem, a posle završetka prvog dela priprema, Zvezda će učestvovati na dva veoma jaka međunarodna turnira.

– Igraćemo na dva veoma jaka turnira u Francuskoj i Turskoj. Na turniru u francuskom gradu u Miluzu za protivnike ćemo imati Panatinaikos, Strazbur i Bajern Minhen. Turnir je na programu od 12. do 14. septembra – rekao je Radonjić.

– Od 23. do 26. septembra učestvovaćemo na Riksos kupu u Istanbulu gde će nam rivali biti moskovski CSKA i Fenerbahče Ulker. U trećoj utakmici, odnosno u duelu za plasman, mogući rival biće nam Unikaha, Anadolu Efes ili Olimpijakos. Sve u svemu imaćemo izuzetno jake provere pred start ABA lige – dodao je on.