Radonjić: Daćemo sve od sebe, čak i bez Cirbesa idemo na pobedu u Zagrebu

Trener košarkaša Crvene zvezde traži od svog tima punu koncentraciju i maksimalnu čvrstinu u sledećem duelu protiv Cedevite. U meču u kojem bi Zvezda pobedom stigla do titule ABA lige, Dejan Radonjić možda neće moći da računa na povređene Cirbesa, Jovića i Lazića.

 

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovi igrači morati da se potrude ako žele da savladaju Cedevitu u Zagrebu i osvoje ABA ligu.

Oba tima silno žele titulu. Moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta i na pravi način da odgovorimo na njihove kvalitete. Na njihovu čvrstinu moramo da odgovorimo našom čvrstinom i igramo što bolje moguće – rekao je Radonjić.

Zvezda vodi 2:0 protiv Cedevite u finalnoj seriji regionalne lige, a sledeća utakmica igraće se u Zagrebu.

Radonjić je naveo da je još neizvesno da li će Majk Cirbes, koji je povredio koleno, biti u stanju da nastupi u narednom susretu.

Pored Cirbesa, problema ima i Stefan Jović, dok je Branku Laziću pukla bubna opna. Svi ostali su zdravi.

– Opterećenje pojedinaca jeste veće nego što je to bilo realno, posebno u ovakvim serijama. Ali, ako budemo morali bez Cirbesa ili nekog drugog, to ćemo i uraditi. Čeka nas velika borba. Želimo da damo sve od sebe i savladamo Cedevitu. Svi smo izuzetno motivisani da na kraju sve ispadne dobro – istakao je trener Zvezde.

 

On je dodao i da je njegova ekipa cele godine radila kako bi bila mirna i spremna da igra najbolje moguće.

Imali smo puno iskušenja ove sezone i sa svima smo izašli na kraj na najbolji način. Moraćemo da na terenu pokažemo kvalitet kako bismo uspeli da ostvarimo još jednu pobedu – rekao je Radonjić.

Utakmica će se igrati u sredu od 20 časova i 30 minuta.