Radonjić: Dženkins će se vratiti u staru formu, odličan rad Mitrovića na treninzima mu se isplatio

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u 4. kolu ABA lige savladali su Mega Vizuru, a trener ekipe sa Malog Kalemegdana izjavio je da je njegova ekipa očekivala jak otpor.

– Mega Vizura je mlad i talentovan tim koji igra dobro i ove sezone. To je poletan tim koji mnogo trči. Imali smo domino efekat posle Galatasaraja što je predstavljalo opterećenje koje je prouzrokovalo slabu odbranu u prvoj četvrtini. Posle nje smo počeli da igramo onako kako je i bilo potrebno da bismo ostvarili primaran cilj – osvajanje novih bodova. Kontrolisali smo meč do kraja i uspeli da slavimo. Imamo mnogo obaveza u narednih sedam, osam dana, pokušaćemo da uz manjak treninga koji nas očekuje da izvučemo maksimum u ovom trenutku – rekao je Dejan Radonjić koji je potom prokomentarisao činjenicu da košarkaši Zvezde igraju sa manje oscilacija nego što je to predviđano za ovaj deo sezone:

– Naša igra već od prvog meča izgleda mnogo bolje nego što je pripremni period, uz sve svoje opterećujuće okolnosti, najavljivao. To predstavlja dodatno zadovoljstvo. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Idu nove utakmice i treninzi, oni će nam donositi sigurno i poboljšanje u određenim segmentima igre. Dakle, oscilacija ima, ali ne u toj meri da predstavljaju problematiku – istakao je Radonjić.

Trener Crvene zvezde komentarisao je i individualne učinke igrača, a prvo se osvrnuo na igre koje od početka sezone pruža Čarls Dženkins:

– On je igrač koji se dokazao u prošloj sezoni i to što trenutno ne igra na nivou na koji nas je navikao ne predstavlja opterećenje. Čarls je izvanredan momak koji vredno trenira i očekujemo da vrlo brzo bude onakav na kakvog smo navikli. Uostalom, bolje je da sada bude ovakav, u nizu pobeda, nego u drugoj situaciji – zaključio je Radonjić pre nego što je pričao i o junaku meča, Luki Mitroviću:

– Zadovoljan sam njegovim odnosom i radom. Kao posledica toga došla je i ova partija, ali Luka je i prošle mečeve odigrao jako dobro. Možda gledamo njegov učinak protiv Galatasaraja kao redovan i očekivan, ali parametri koje je pružio su takvi da govore da je odigrao fantastičnu utakmicu. Očekujemo da nastavi da adekvatno nosi kapitensku traku i da nastavi sa radom koji je odavno i prisutan kod njega – pun je hvale bio Dejan Radonjić, koji je potom prokomentarisao i minutažu mladog Marka Tejića:

– I on dosta dobro radi. Ali, kod mladosti su prisutne i određene stvari koje on trenutno prikazuje. Trenutno se očekuje više od njega, ali on je izvanredno radio u pripremnom periodu i možda je i prirodno da u ovom trenutku dođe do manjka određenih stvari koje su potrebne da njegovo prisustvo na terenu bude veće – konstatovao je strateg crveno-belih.

Dejan Radonjić se na kraju ponovo osvrnuo na slabiji početak meča protiv Mega Vizure:

– Mislim da treba poći sa stanovišta da je ova utakmica došla posle evroligaškog meča i još nekoliko teških okršaja u ABA ligi. Momenti kao taj koji nam se desio u prvoj četvrtini nisu opuštanje niti potcenjivanje, već nešto normalno. Nisam uopšte do te mere opterećen time jer sam očekivao da se to može desiti. Trebalo nam je vremena da uđemo u ritam, ali kasnije je sve izgledalo dovoljno dobro kako bih bio zadovoljan. Biće toga još ove sezone, pre svega zbog ritma mečeva četvrtak-nedelja – izneo je mišljenje Radonjić.