Radonjić: Efes ima vrhunski tim i odličnog trenera, Zvezda je motivisana da pobedi

Dejan Radonjić
Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegovi košarkaši posle lošeg rezultata u Kupu Radivoja Koraća veoma motivisano ući u predstojeći duel sa Efesom u Evroligi, u kojem će morati da odigraju iznad svojih mogućnosti kako bi napravili podvig i pobedili.

 

Efes je tim predvođen jednim od najboljih svetskih trenera Dušanom Ivkovićem, imaju iskusne i kvalitetne igrače maltene na svim pozicijama. Svesni smo da je potrebno da odigramo izuzetno dobro da bismo uspeli da napravimo podvig. I oni, kao i mi izlaze iz Kupa sa lošijim rezultatom nego što su se nadali – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali “Aleksandar Nikolić”.

Košarkaši Zvezde u petak od 20 časova u Vršcu igraju protiv Efesa, utakmicu osmog gola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige. Meč se igra u vršačkoj hali “Milenijum” zbog zauzetosti hale “Aleksandar Nikolić”.

U prvom meču u Istanbulu igrali smo kvalitetno više od 30 minuta ali nismo uspeli da napravimo iznenandjenje. Znamo da posle Kupa naša reakcija mora da bude kvalitetna. Moramo da odigramo jako dobro svih 40 minuta i smanjimo kvalitet velikog broja kvalitetnih i dokazanih igrača Grejndžera, Dastona, Šarića… Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i uz pomoć navijača pokušamo da napravimo dobar rezultat – rekao je Radonjić.

Stanje u ekipi je odlično, za razliku od prethodne nedelje. Idemo u Vršac sa ogromnom motivacijom da pokažemo pravo lice – dodao je trener crveno-belih.

 

Zvezda nije uspela da odbrani Kup Radivoja Koraća u Nišu, pošto je u polufinalu izgubila od Partizana. Upitan kako podići ekipu posle neuspeha, Radonjić je rekao da je njegov tim već bio u takvim situacijama i pokazao odličnu reakciju.

Nismo ostvarili željeni rezultat. Pritisak je uvek prisutan, nema razlike. Već smo ove sezone u više navrata bili u takvim situacijama i pokazali se jako dobro i to protiv ekipa koje su jače od nas. Nadam se da će tako biti i ovog puta, da pokažemo dobro izdanje i uradimo sve da napravimo podvig. Svesni smo da nas čeka težak meč, jer i oni dolaze sa istom ambicijom da ostvare kvalitetan rezultat. Moramo da budemo iznad naših mogućnosti da bismo došli do pozicije da ih iznenadimo – naveo je Radonjić.

Potpuno je prirodno da ne budemo zadovoljni posle Kupa, to je sportski i ljudski. Ništa se nije desilo neočekivano u odnosu na igru koju smo pružili. Uradili smo sve da se ekipa ovih dana pripremi za Efes i odigra dobar meč. Imamo veliku motivaciju da se pokažemo. Posle ovog meča nas čeka još šest duela. Pobeda znači mnogo, ali ima još da se igra i to ne samo u Evroligi nego nas čeka i plej-of Jadranske lige i domaće prvenstvo i borba za titulu – dodao je Radonjić.

On je naveo da je kapiten Luka Mitrović napravio značajan iskorak u oporavku, da deo treninga radi sa ekipom ali da još ne igra i da se nada da će se brzo vratiti utakmicama.

Posle sedam kola u Grupi E Zvezda ima četiri pobede i tri poraza, a Efes pobedu manje.