Radonjić: Fenerbahče je kandidat da osvoji Evroligu, pokušaćemo da im pariramo

Željko Obradović
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da od svojih igrača u utakmici protiv Fenerbahčea u 9. kolu Top 16 faze Evrolige očekuje da odigraju koncentrisano svih 40 minuta.

 

Na nama je da odigramo što bolje možemo. Moramo biti koncentrisani svih 40 minuta, da damo sve od sebe protiv jednog odličnog tima koji predvodi Željko Obradović. Moramo biti spremni ne samo za tu utakmicu, već i za ono što nas čeka posle toga. Ako budemo uspeli da im pariramo u skoku, da vodimo računa šta radimo svih 40 minuta, možemo da dodjemo u poziciju da probamo da napravimo što bolji rezultat protiv jednog sjajnog Fenerbahčea – rekao je Radonjić za klupski sajt.

Crvena zvezda će sutra u Istanbulu odigrati četvrti meč u sezoni protiv Fenerbahčea, a u prethodna tri pretrpela je poraze.

Videli smo u svim tim mečevima da je to izuzetno jak i kvalitetan tim. Kako stvari stoje, biće prvi u grupi i mislim da imaju velike šanse da odu i na fajnal-for, lično smatram da mogu i više od toga. Ekipa su sa puno dobrih igrača, imaju sjajan kontinuitet tokom čitave sezone – kazao je on.

 

Centar crveno-belih Maik Cirbes ocenio je da njegova ekipa može da se suprotstavi Feneru.

Fenerbahče je jedan od najboljih timova u Evropi, znamo ih dobro, znam i da su nas pobedjivali do sada, ali možemo da igramo sa svima, pa i sa njima… Baš zato imamo dodatni motiv da pokažemo da možemo i sa njima i da pripadamo ovom društvu –rekao je Cirbes i dodao:

Prethodna dva poraza, posebno onaj u Pioniru, pokazali su nam u tom trenutku da nismo bili spremni, ali sada, sa ove dve pobede, samopouzdanjem i kada je svaka utakmica vrlo važna, verujem da možemo da odigramo našu najbolju košarku – rekao je on.

 

Jedan od najiskusnijih košarkaša Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da će ekipa protiv Fenerbahčea pokušati da podigne formu.

Teško igramo protiv Fenerbahčea. Kompletna su ekipa, imaju najboljeg trenera, mislim da su jedan od glavnih favorita u Evroligi. Protiv Fenerbahčea ćemo pokušati da još malo podignemo formu, jer nas posle čeka izuzetno bitan period, skoro cela sezona nam staje u ovih mesec dana. Zbog toga moramo odigrati rasterećeno, pa ako se ukaže prilika za povoljan rezultat da probamo da je iskoristimo – rekao je on.

 

Utakmica 9. kola Grupe E Top 16 faze Evrolige izmedju Fenerbahčea i Crvene zvezde igraće se sutra od 19.30.

Crvena zvezda je apelovala na svoje navijače da ne putuju u Istanbul na utakmicu.

U vreme velikih tenzija, nakon ranijih dešavanja u Istanbulu prilikom dolaska košarkaša Crvene zvezde, apelujemo na sve koji su imali nameru da putuju u Tursku, da to ne čine. Ovoga puta spremni smo na odsustvo podrške naših navijača, najboljih u Evropi, ali čemo bitni mirni igrajući utakmicu, znajući da ne postoji mogućnost da se bilo kome, ko voli Crvenu zvezdu dogodi nešto loše – navodi se u saopštenju.