Radonjić: Fokus nam je trenutno na Evroligi, ima vremena za Kup Koraća

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je, posle žreba za Kup Koraća, rekao da njegova ekipa u ovom momentu razmišlja o drugim stvarima, pre svega o predstojećoj utakmici u Evroligi.

– Nama je fokus u ovom momentu na Žalgirisu. O tome razmišljamo i za to se spremamo. Razmišljamo da nam igrači budu spremni i zdravi za taj susret. Naravno, na sve to ide da smo odigrali veliki broj utakmica čitave sezone. Do Kupa nas čekaju još četiri duela, i to ne lagana. Moramo pre svega prvo da razmišljamo o narednom protivniku, a nakon toga o protivnicima koji dolaze – kazao je Radonjić.

Danas je u Beogradu održan žreb, posle koje su poznati svi parovi Kupa Radivoja Koraća koji se održava u Nišu od 19. do 22. februara. Kuglice su htele da eventualni derbi između Partizana i Crvene zvezde bude odigran u polufinalu.

Stručnjak crveno-belih smatra da će preostale ekipe imati znatno više vremena da se spreme za takmičenje zbog manjeg broja utakmica.

– Iskoristićemo dan ili dva pre Kupa kako bi se spremili i odigrali najbolje što možemo u Nišu. Znamo da naši protivnici dolaze znatno odmoriniji. Svi osim nas igraju na sedam dana. Mogu maksimalno da se pripreme. Na nama je da odigramo najbolje što možemo – izjavio je Dejan Radonjić.

Podsetimo da Crvena zvezda brani trofej iz Beograda prethodne sezone, a ista ekipa je osvojila Kup i pre dve sezone u famoznom finalu protiv Partizana u Kragujevcu.