Radonjić: Izdržali smo sve, izneli smo pritisak i tako pokazali da se od nas može očekivati mnogo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim večerašnjom pobedom nad Neptunasom u Evroligi pokazao da se može mnogo očekivati od njegovog tima.

– Bili smo jako svesni važnosti meča i znali smo koliko je on bitan. Na kraju krajeva, igrali smo kod kuće protiv Neptunasa u trci za Top 16. Sada smo u mnogo, mnogo boljoj poziciji. Nije bilo jednostavno spremiti se za ovaj meč. Svi znamo kakva nam se tragedija desila (ubistvo navijača u Istanbulu), a imali smo izuzetno težak raspored. Izdržali smo sve, izneli smo pritisak i tako pokazali da se od nas može očekivati mnogo toga u narednim duelima – rekao je Radonjić novinarima.

Zvezda je pobedila sa 79:62 u sedmom kolu Evrolige i tako popravila učinak na četiri pobede i tri poraza, dok je Neptunas ostao na tri pobede.

Crveno-beli su stekli dvocifreno vođstvo u prvom poluvremenu, ali su dozvolili rivalu da krajem prvog poluvremena napravi seriju od 19:0 i na poluvreme ode sa dva poena prednosti.

Zvezda se vratila silovito i treću četvrtinu dobila sa 17 razlike i praktično tada prelomila meč.

– Imali smo problema sa ofanzivnom skokom, a posle je i njihov kvalitet došao do izražaja, tako da su uspeli da naprave ‘brejk’. Probali smo to da prekinemo izmenama i tajm-autima i da povratimo ono što je kvalitet našeg tima. U drugom delu smo radili šta je bilo potrebno da se dobije. I dalje smo imali problema sa skokom, ali smo u ostalim segmentima bili mnogo bolji – rekao je Radonjić.

Trener Zvezde naglasio je da ovim borba nije gotova.

– Bez obzira na našu pobedu sa dovoljnom razlikom, ima još da se igra. Još tri kola su u igri i ništa nije gotovo. Razmišljamo o sledećem protivniku, a pre toga nas čeka Partizan (u Jadranskoj ligi). Raspored je bio težak i umor nas je stigao, što se videlo na nekim igračima – rekao je Radonjić.

Ovo nije prvi put da Zvezda “lomi” utakmicu u trećoj četvrtini, a to se ponovilo toliko puta da su njeni navijači već smislili šalu da se taj period igre ne zove “treća”, već “Zvezdina” četvrtina, što je nasmejalo Radonjića, koji ipak nije objasnio zašto se to dešava.

– Super je taj naziv. Pokazujemo dobru reakciju i ja sam zadovoljan time. Ne bih sada ulazio u neku posebnu analizu, ali bolje je što je tako. Zadovoljan sam time – rekao je Radonjić.