Radonjić iznenađen suđenjem: Dosuđene su mi dve tehničke, zbog čega?

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je iznenađen kriterijumom suđenja na utakmici sa Krkom, na kojoj je zaradio dve tehničke greške.

Crveno-beli su poraženi sa 77:67 na gostovanju u Novom Mestu i to im je bio prvi poraz u ABA ligi ove sezone posle niza od 20 trijumfa, što je novi rekord takmičenja.

– Čudna karakteristika meča u kojem nije bilo nekog velikog takmičarskog naboja. Prvi put u karijeri dosuđene su mi dve tehničke greške – rekao je Radonjić za „Večernje novosti”.

– Isključen sam u onoj finalnoj utakmici fajnal-fora ABA lige u Laktašima, ali ni tada nisam dobio dve tehničke. Ekipa Zvezde se ove sezone dobro ponaša, veoma je disciplinovana, tako da je ovo za mene iznenađenje. Posebno me iznenađuje način na koji su donete odluke, mislim da nije bilo dovoljno razloga da se to tako okvalifikuje. Ekipa se ponašala uobičajeno, nije bilo preteranih reakcija, koje se ne dešavaju svakog dana na svim mečevima. Svesni smo da ćemo i na kraju biti prvi, tako da nije moglo da bude nervoze koja bi mogla da izazove tehničke greške – dodao je on.

Na pitanje da li vidi neki drugi razlog, Radonjić je rekao:

– Zabrinjava me to što se desilo pred ono što nas tek čeka, a to su najvažniji mečevi u sezoni. Međutim, sada razmišljamo o prvom narednom. Panatinaikos je veliki protivnik, potom je na redu Cedevita, pa finalni turnir Kupa Koraća – kaže srateg crveno-belih.

Radonjić je istakao da posle prvog poraza u sezoni, crveno-beli više nemaju pritisak koji je nosio nastavak rekordnog niza.

– Sasvim je prirodno da je ta tema sada u drugom planu i više o tome nećemo razmišljati. Meni je najbitnije da tim bude spreman da nastavi sa radom i da se oporave igrači koji nedostaju – naglasio je Radonjić.