Radonjić: Markus je zbog prevelikog opterećenja bio na klupi, odlično smo pristupili meču

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je večerašnju utakmicu sa Zadrom iskoristio da bi odmorio pojedine igrače.

– Iskoristili smo ovu utakmicu da uradimo neke stvari, ne samo da Markusu Vilijamsu damo poštedu. Treba biti spreman za sve te utakmice koje slede, za dva meseca nas očekuju najvažnije bitke – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je u hali Pionir ubedljivo savladala Zadar sa 93:66 i posle 18 kola ostala s maksimalnim učinkom u Jadranskoj ligi.

Crveno-beli su došli do ubedljivog trijumfa bez prvog plejmejkera Vilijamsa, koji je bio jedan od ključnih igrača Zvezde na početku sezone.

– Markus je zbog prevelikog opterećenja bio na klupi. Mi ćemo koristiti svaku priliku da odmaramo igrače, kad god to možemo – kazao je Radonjić.

On je dodao da njegova ekipa ni na koji način nije potcenila Zadar, s obzirom na to da je hrvatski tim na početku utakmice poveo sa 5:0.

– Zadar je došao sa ambicijom da nas iznenadi i početak je ukazao da je to moguće, ali smo dobro, čvrsto odreagovali. Bilo je jasno da smo imali izvanredan pristup. Nisu oni tako loši da bismo samo izašli na parket – rekao je Radonjić.

Trener Zadra Ante Nazor kazao je da je utakmicu odlučila serija Crvene zvezde od 25:2 u prvoj deonici.

– Nismo nažalost iskoristili dobar start i seriju 5:0. Bili smo mekani i pustili smo protivničke košarkaše da se razigraju i već na samom početku dodju do velike prednosti, što je bio i ključ utakmice – kazao je Nazor.

Zvezda će u petak gostovati Barseloni u Evroligi, a potom će u regionalnom takmičenju u ponedeljak igrati protiv drugoplasirane Budućnosti u Podgorici.