Radonjić: Meč sa Makabijem još jedna lekcija za nas, Vilijams će ponovo biti onaj stari

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će crveno-beli utakmicu protiv Makabija iskoristiti za napredak i podizanje forme za nastavak sezone.

Zvezda je na startu Top16 faze izgubila od Reala sa 79:72, a poražen je i Makabi protiv Panatinaikosa u Atini.

– Ritam je žestok, čeka nas nova obaveza i mogućnost da učimo od Makabija koji je prvak Evrope. To je prilika da napredujemo, imamo želju da odigramo najbolje što možemo, da im pariramo i dođemo do evntualnog iznenađenja. Škola se nastavlja i ovo je za nas samo jedan u nizu časova – rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

On je dodao da je zdravstveno stanje u ekipi dobro i da su igrači spremni za utakmicu u Tel Avivu.

– Makabi je ove godine malo promenio tim i doveo novog trenera, ali oni u svaku sezonu ulaze sa najvećim ambicijama. Imaće priliku da brane titulu osvojenu prošle godine. Imamo kapacitet, znamo da možemo da im odgovorimo, iako je reč o prvaku Evrope – rekao je Radonjić.

Novinare je interesovalo da prokomentariše igru Markusa Vilijamsa koja je u blagom padu.

– On je odlično odigrao prvi deo sezone, ali kod svakog igrača, pa i kod njega, dođe do pada forme. Markus je kvalitetan momak, veoma je pozitivan i verujem da će ponovo biti onaj stari, a najbitnije je da timski duh bude na nivou, kako bi se prevazišla slaba izdanja pojedinaca – dodao je trener Zvezde.

On je rekao da je na meču protiv Reala postojao grč u ekipi, što je normalno kada najmlađi tim u takmičenju igra protiv glavnog favorita za osvajanje Evrolige.

Utakmica drugog kola E grupe Top16 faze između Makabija i Zvezde igra se u četvrtak od 20.05 u Tel Avivu.