Radonjić: Metalac ima odličnu ekipu, idemo na pobedu uprkos umoru mojih igrača

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim sa dozom opreza ulazi u meč protiv Metalca u 11. kolu Jadranske lige, ali poručio da se nada da će nastaviti pobednički niz.

– Očekujem da i protiv Metalca odigramo kvalitetan meč, ali moramo da budemo jako oprezni. Igrači Metalca biće jako motivisani i sigurno će dati sve od sebe da nas savladaju. Moramo da ponovimo borbenost i agresivnost iz prethodnih mečeva i zadržimo maksimalan nivo koncentracije tokom svih 40 minuta. Posle velikog pražnjenja u meču sa Valensijom i ostvarenog velikog uspeha, moramo da budemo spremni da kvalitetno odreagujemo – rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je dodao da je Metalac najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Jadranske lige, ali i da je uz malo više sreće mogao da ima bolji učinak.

– Radi se o zaista izvanrednom projektu, ekipa poseduje jako mnogo potencijala i izvrsno je vođena sa klupe. Usled renoviranja dvorane, prvih nekoliko kola bili su primorani da igraju u gostima što je bila otežavajuća okolnost za njih i u značajnoj meri je uticalo da ne zabeleže više pobeda. U prošlom kolu su imali praktično dobijen meč protiv Cibone u Zagrebu i samim tim zaslužuju sve pohvale i veliki respekt – naveo je strateg crveno-belih.

Crnogorski stručnjak je istakao da se u ekipu posle povrede vraća plejmejker Stevan Jović, ali da nije siguran koliku će minutažu imati.

Utakmica 11. kola Jadranske lige između Metalca i Crvene zvezde igra se u ponedeljak od 20 sati i 30 minuta u Valjevu.